Başbakan Yıldırım: 'TSK'yı asli yerine taşıyoruz'

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 'TSK'yı asli yerine taşıyoruz'

POLİTİKA Haberleri

Ak Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz sonrası OHAL ile birlikte getirilen kanun hükmünde kararnamelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu anlamda TSK'da yapılan değişikliklere değinen Yıldırım, "Çıkardığımız kanun hükmünde kararnamelerle TSK'yı olması gerektiği asli yerine taşıyoruz." dedi.

AK Parti grubunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

YENİKAPI MİTİNGİ

Tarihin ve demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz. Bütün muhalefet liderlerini pazar günü yenikapıya bekliyoruz. CHP ve MHP liderleriyle partileri bu büyük mitinge davet ediyorum.

Bu örgütlerin hem içeride hem dışarıda zarar vermemesi için tedbirleri aldık almaya da devam edeceğiz. 15 Temmuz akşamı Türkiye uçurumun kenarından dönmüştür.

Siyasi partiler kapatılacak siyasi irade tamamen yok edilecekti. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı bugün hiçbir özgürlükten eser kalmayacaktı.

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜK

Uçurumun kenarından dönmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımızdır. Milletimizin göğsünü siper etmesidir.

Demokrasinin korunması için tedbirler almamız gerekti. Bunun için OHAl almamız gerekti. Bu OHAL millete değil devlete ilan edilmiştir.

Kararlı bir şekilde bu mikropları tek tek temizliyoruz. 667 nolu Kanun hükmünde kararname ile bu temizliği başlattı.

AJAN YUVALARINI HAİN YUVALARINI KAPATTIK

Ajan yuvalarını hain yuvalarını kapattık. Kamuda benzeri bir temizliği başlattık devam ediyoruz. Yargı kurumlarında da bu haşhaşileri tek tek temizliyoruz.

İkinci kanun hükmünde kararname ile TSK içinde de kapsamlı bir temizlik başlattık. 1684 subay ve astsubayın ordu ile ilişkisi kesildi.

Yayınlarına ve yayınevlerinin çalışmalarına son verdik.

Gazi ve şehit yakınlarımıza terörle mücadele kapsamındaki tüm hakları tanıdık. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine bağış kampanyası başlattık.

Şehit yakını ve gazilerimizin devlette işe alınmasını sağladık.

"ORDUNUN İÇİNDEKİ TERÖRİSTLERİ TEK TEK ÇIKARIYORUZ"

En büyük düzenlemeyi TSK içinde yaptık. Bu düzenlemeler TSK'yı zayıflatmayacak tam aksine daha güçlü her türlü tehdide hazırlıklı hale getirecektir.

Bu düzenlemeler TSK'yı zayıflatmayacak tam aksine daha güçlü her türlü tehdide hazırlıklı hale getirecektir. Tehdit türleri değişiyor. Silahlı kuvvetlerin bütün enerjisini asli işlerine harcaması geleceğimiz için olmazsa olmazdır.

Atatürk'ün açtığı bu meclisi bombalayan hiçbir asker bu milletin askeri değildir. Hiçbir darbeci Atatürkçü değildir. Ordunun içindeki teröristleri bulup tek tek çıkarıyoruz.

Biz bugün ordumuzu tekrar yüceltiyoruz.

"TSK'YI ASLİ YERİNE TAŞIYORUZ"

Çıkardığımız kanun hükmünde kararnamelerle TSK'yı olması gerektiği asli yerine taşıyoruz. Her darbe sonrası ordumuzu daha zayıflattılar. Her darbe sonrasında orduyu vatan savunması noktasında zayıf düşürdüler.

Bundan böyle Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığı'na bağlanmıştır.

HARP OKULLARI KAPANMADI

YAŞ'ın yapısını değiştirdik. Askeri okulları yeniden ele aldık. Bu okulları Milli Savunma Üniversitesi çatısında birleştirdik.

Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Yaptığımız şudur: Askeri liseleri kapattık, artık harp okullarına nasıl üniversiteden herkes girebiliyorsa, o şekilde bütün liselerden; meslek liselerinden, imam hatip liselerinden, düz liselerden herkes harp okuluna girecek.

Sınavı kazanan, şartları yerine getiren her vatan evladı bu kurumdaki şerefli görevini alacak. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık

"ASKERİ YARGITAYI KAPATTIK"

Askeriyenin elinde Genelkurmaya bağlı birçok tersane var. Tüm bunları Milli Savunma Bakanlığı'na teslim ettik. Asker işini yapacak artık bunlarla uğraşmayacak.

Askeri yargının yapısında değişiklik yaptık. Askeri yargıtayı kapattık.

Akıncı Üssü'nü kapatıyoruz. Millete bombalar yağdırılan bu üs Ankaralılar için yaşam merkezi haline gelecek.

Ayrıca darbe gecesi Ankara'da İstanbul'da tankların çıktığı kışlaları da şehrin dışına taşıyoruz.

TSK'NIN ASLİ GÜCÜNÜ HİSSEDER HALE GETİRECEĞİZ"

TSK'yı yaptığımız bu düzenlemelerle harbe daha hazır hale getiriyoruz. Asli gücünü daha da hisseder hale getiriyoruz.

İçerideki hainleri yok etmiş bir ordu Allah'ın izni ile milletimizin desteği ile tekrar dünyanın parmakla göstereceği bir ordu haline getiriyoruz.

Bir yandan hainleri temizliyoruz bir yandan da geleceğe kararlı bir şekilde yürüyoruz.

Ordumuzu felç etmek istediler. Mikropları ayıklayarak bürokrasiyi temizliyoruz.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...