Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehitlerin ismi parklarda yaşayacak

Düzenleyen:
Şehitlerin ismi parklarda yaşayacak

YAŞAM Haberleri

Şanlıurfa'daki 4 parka, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı İstanbul'daki protestolar sırasında şehit düşenlerin isimleri verildi.

Haliliye Belediyesi, darbe girişiminin ardından gerçekleştirdiği olağanüstü meclis toplantısında aldığı karar doğrultusunda, Şanlıurfalı 4 demokrasi şehidinin isminin parklara verilmesini kararlaştırıldı.
Bu kapsamda Veysel Karani Mahallesi'nde bulunan parka Şehit Mustafa Direkli isminin verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.
Törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, belediyeyi anlamlı kararından dolayı tebrik etti.
Türkiye'nin birlik ve beraberliğiyle darbe girişimini başarısızlığa uğrattığını hatırlatan Tuna, "Öncelikle bu güzel anlamlı beraberlikten dolayı böyle bir kalıcı eserde emeği geçen Haliliye Belediyemizi kutluyorum. Milletimizin hassas olduğu konuda duyarlılık göstererek şehidin ne demek olduğunu bu şekilde isimlerini yaşatarak imza atmış bulunuyoruz. Bu çok güzel duygu." dedi.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da Şanlıurfalıların demokrasiye canı pahasına sahip çıktığını söyledi.
Şanlıurfa halkının vatansever duygularıyla darbe girişimine tepki olarak birlikte hareket ettiğini ifade eden Demirkol, "Şanlıurfa, bu şehitler kervanına 4 şehidiyle katılmıştır. Şehitlerimizin aziz hatıralarına hürmeten Haliliye Belediye Meclisi olarak almış olduğumuz karar için toplandık. Haliliye halkı adına davalara müdahil olacağımızı ve şehitlerimizin isimlerini unutmayacağımızı beyan ettik. O sözlerimizin bir teminatı olarak meclisimizde almış olduğumuz kararla ilçemizdeki 4 parkımıza, 4 şehidimizin adını vereceğiz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle şehidin isminin yer aldığı tabela parka konuldu.
Öte yandan mecliste alınan karar doğrultusunda, Devteşti Mahallesi'ndeki parka Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Karşıyaka Mahallesi'ndeki parka Şefik Şefkatlioğlu Parkı ve Süleymaniye Mahallesi'ndeki parka ise Şehit Ümit Yolcu Parkı adı verildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...