İsrail Parlamentosu komisyonu 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail Parlamentosu komisyonu 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıdı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Parlamentosunun Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu'nun, 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak tanıdığı bildirildi.

Knesset'in resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, komisyon başkanı Yakov Margi'nin "Ermeni milletinin yaşadığı soykırımı tanımak bizim ahlaki görevimiz" şeklindeki sözlerine yer verildi. Margi, İsrail parlamentosu Knesset'e de 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak tanıma çağrısında bulundu.

"Komisyonun kararı İsrail'in resmi görüşü değil"

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonun söz konusu kararının "kesinlikle İsrail'in resmi görüşünü yansıtmadığını, bunun sadece komisyon üyelerinin şahsi görüşü olduğunu" söyledi.

Birinci Dünya savaşı sırasında insani krizlerin yaşandığının ve bunların araştırılması gerektiğinin altını çizen Nahson, İsrail'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımadığını ve bunun değişmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...