'15 Temmuz darbe girişiminden herkes ders çıkarmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'15 Temmuz darbe girişiminden herkes ders çıkarmalı'

POLİTİKA Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek, "Önce şunu herkesin bilmesi lazım; camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmeyecek. Buralara siyaset girerse işte bunlar olur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hükümete bir dizi uyarıda bulundu. CHP lideri, darbe girişiminden herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek, “Siyaset kurumuna yeni pencereler açmak gerek. Bu darbe girişiminde ders olarak neleri çıkarmalıyız ve siyaset kurumu nasıl davranmalı? Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmeyecek. Buralara siyaset girerse işte bunlar olur. Din farklı bir alandır. Kışlaya siyaset asla girmemelidir. Niçin göz yumdunuz bugüne kadar?” dedi.

Darbelerle mücadele ederken devletin hukuk içinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Darbeci veya darbe girişiminde bulunanlar suç işlemişlerse yakalarsınız adalete teslim edersiniz. Baskı, işkence, kötü muamele devletin saygınlığına gölge düşürür darbecileri haklı konuma çıkarır. Hukuk içerisinde kalınarak mücadelenin sürmesi lazım. Mücadele ederken suçluların şahsiliği ilkesinin göz ardı edilmemesi lazım. Bir kişi suç işlemişse onun bütün ailesini suçlayamazsınız. Bir aileyi bütün mahallenin ortasında darbeci olarak suçlamak son derece tehlikelidir. Umarım siyaset kurumu darbecilerle mücadele ederken bunları dikkate alır. Sadece darbeciler mi? Hayır, er ve erbaşları linç edenler de yakalanıp adalete teslim edilmesi lazım. Son derece dikkatli bir dil kullanmak siyasetin gereğidir.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...