Kazakistan FETÖ okullarını kapatmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
Kazakistan FETÖ okullarını kapatmıyor

GÜNDEM Haberleri  / Hürriyet

Akipress ajansının haberine göre Kazakistan Türkiye'nin FETÖ okullarının kapatılmasına dair talebini reddetti.

Akipress ajansının haberine göre Kazakistan Türkiye'nin FETÖ okullarının kapatılmasına dair talebini reddetti. Kazakistan Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ'ye bağlı 27 okulun kapatılmayacağını duyurdu.

TURGUT ÖZAL VE NURSULTAN NAZARBAYEV ARASINDA

Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada "Bu okullar, geçmişte olduğu gibi çalışmaya devam edecek. Öğrenciler ve aileler, kapatılacaklarından korku duymasınlar. Okullar, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursaltan Nazarbayev ile dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal arasında bağımsızlıktan hemen sonra imzalanan ikili anlaşmalarla kuruldu." ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKELÇİ UYARMIŞTI

Ankara, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık aracılığıyla FETÖ okulları konusunda uyarıda bulunmuştu. FETÖ Okullarına ev sahipliği yapan birbaşka ülke olan Kırgızistan ise söz konusu okulların kapatılması için herhangi bir adım atmadı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...