Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ordu'da PKK'lı grup her yerde aranıyor

Düzenleyen:
Ordu'da PKK'lı grup her yerde aranıyor

GÜNDEM Haberleri

ORDU’nun Mesudiye İlçesi’nde, ormanlık alandan sızarak operasyonel faaliyet yürüten güvenlik güçlerine yakın mesafeden uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırarak 3 askeri şehit edip, 2 askeri yaraladıktan sonra kaçan 5 kişilik PKK’lı grubun yakalanması için bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Mahallesi bölgesinde güvenlik güçleri bir grup PKK’lı teröristin geçiş yapabileceği istihbaratı üzerine geçen Pazar sabahı bölgede operasyon başlattı.  Topçam Kertil bölgesinde yoğunlaşan operasyonda ormanlık alanda kıstırılan, 5 kişi oldukları tahmin edilen PKK’lı teröristler, pusu kurarak el bombası ve uzun namlulu silahlarla yakın mesafeden saldırıda bulundu. 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı çatışmanın ardından bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürerken köylülerde silahlarıyla nöbet tutup, güvenlik güçlerine destek veriyor.

Operasyon bölgesine sevk edilen Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri ile komandolar yaklaşık 10 kilometrelik sık ormanlık alanla kaplı bölgede yoğunlaştı. Güvenlik güçleri arazi arama ve tarama faaliyetini sürdürürken, teröristlerin başka bölgelere kaçma ihtimali üzerine Ordu’ya sınır olan Samsun, Giresun, Tokat ve Sivas kırsalında da güvenlik güçlerinin teyakkuza geçtiği öğrenildi. Operasyonların Ordu-Giresun-Trabzon kırsalında yoğunlaştığı belirtildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...