Manisa'da bin 871 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

Düzenleyen:
Manisa'da bin 871 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

GÜNDEM Haberleri

Manisa'da FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 871 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 8 kamu personelinin de kamudan ihraç edildiği açıklandı. Manisa’da yürütülen soruşturma kapsamında 72 kamu görevlisi tutuklanırken 78 kişinin de gözaltındaki sorgulaması devam ediyor.

Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan kamu personeli sayılarını paylaştı. 2 Ağustos saat 14.00 itibariyle Manisa’da görevden uzaklaştırılan ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının bin 871’e çıktığı bildirildi. Manisa’da soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bin 13, Emniyet Müdürlüğü'nden 375, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 185 ve Celal Bayar Üniversitesi'nden 104 kamu personeli görevden uzaklaştırılmıştı. 41 farklı kurumdan toplam bin 871 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı Manisa’da 17 kişinin idari soruşturması sürüyor.

30 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 6 kişi başka illere teslim edildi. FETÖ operasyonlarında 6 kişi de serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde açığa alınan 5 kişi ise görevlerine iade edildi. 8 kamu personeli ise görevden ihraç edildi.Bu arada pasaportları iptal edilen kamu personeli sayısının ise bin 303’e ulaştığı bilgisi de yapılan açıklamada duyuruldu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...