23 adrese eş zamanlı operasyon!

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
23 adrese eş zamanlı operasyon!

GÜNDEM Haberleri  / IHA

İzmir'de FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda bir derneğe baskın yapıldı. Baskında çok sayıda yasak doküman ele geçirilirken 20 kişide yakalandı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, FETÖ adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla operasyon yapılan Ürkmez Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Gönüllüleri Derneği'nde görevli 20 şüpheli yakalandı.

ÇOK SAYIDA DÖKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Dernek binasından ve şüphelilerin evinden yapılan aramada FETÖ terör örgütüne ait çok sayıda yasak yayın ve doküman ele geçirildi.

23 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Seferihisar ilçesi Mersinalanı, Bengiler ve Payamlı mahallelerinde FETÖ/PYD silahlı terör örgütünün Ürkmez Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Gönüllüleri Derneği (ÜYED) adı altında örgütlendikleri bilgisinin alınması üzerine, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geçtiğimiz Cuma günü, dernekle bağlantılı olduğu değerlendirilen 23 adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

DERNEK VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE DEVREDİLDİ

Adreslerde yapılan arama sonucunda; 20 şüpheli gözaltın alınırken dernek ve şüphelilerin evinde yapılan aramalarda FETÖ terör örgütüne ait çok sayıda yasak yayın ve doküman ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüphelinin daha arandığı belirtildi. Derneğin faaliyet gösterdiği bina Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildiği öğrenilirken, şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevkedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...