Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galaxy Note 7 resmen tanıtıldı

Düzenleyen:
Galaxy Note 7 resmen tanıtıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un merakla beklenen yeni amiral gemisi Samsung Galaxy Note 7 resmen tanıtıldı.

New York'ta düzenlenen '7 Unpacked 2016' etkinliğinde tanıtılan Galaxy Note 7 oldukça üst düzey özelliklere sahip. İşte tüm detaylarıyla Galaxy Note 7...
Galaxy Note 7 resmen tanıtıldı

Samsung'un yeni tepe model akıllı telefonu Galaxy Note 7'nin tanıtımı New York'ta gerçekleşti. Tanıtıma ilgi oldukça yoğun oldu. Dünyanın birçok yerinden yüzbinlerce kişi etkinliği takip etti.

Sözü fazla uzatmadan Samsung'un yeni harikasına geçelim... Yeni Galaxy Note 7 için (özellikleri itibarıyla) Samsung'un açık ara gelmiş geçmiş en iyi akıllı telefon diyebiliriz. Zira Samsung, hali hazırda sahip olduğu tüm teknolojileri bu telefonda birleştirmiş.

İris tarayıcılı ilk akıllı telefon

Bugüne kadar birçok ekran kilidiyle karşılaştık. Pin kilidi, parola, parmak izi okuyucu vs. günümüzde artık çoğu akıllı telefonda var olan güvenlik önlemleri. İşte Samsung, bugüne kadar hiçbir telefonda olmayan yeni bir güvenlik önlemi geliştirdi: İris tarayıcı. Böylece ekranı açmak istediğimizde, telefonun ön yüzündeki iris tarayıcı, gözümüzdeki iris tabakasını tarayacak.

Samsung, bunun bu zamana kadar geliştirilen en güvenli ve en hızlı güvenlik önlemi olduğunu iddia ediyor. Ayrıca iris tarayıcı sadece ekran kilidini açmaya yaramıyor. Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımıza ve banka uygulamalarına da yine bu güvenlik önlemiyle giriş yapabileceğiz.

Suya ve toza dayanıklı

Samsung Galaxy Note 7 IP68 sertifikasına sahip. Yani suya ve toza dayanıklı olarak tasarlandı. Bu özelliğiyle Note ailesinin suya ve toza dayanıklı ilk üyesi Note 7 oluyor. Ayrıca S-Pen'in de suya ve toza karşı dayanıklı olarak tasarlandığı açıklandı. Samsung Galaxy Note 7, 1.5 metre derinliğe kadar yaklaşık 30 dakika süreyle su ve toz geçirmez özelliğe sahip.

Bir başka yeniliğin S-Pen'de olduğunu görüyoruz. Bildiğimiz üzere Galaxy Note 5'in S-Pen'i 1.6mm çapındaydı. Note 7'de ise S-Pen 0.7mm çapa sahip. Yani bir hayli incelmiş. Böylece özellikle çizim yapan kişiler, çok daha fazla detaylı çalışabilecek.

Kamerası muazzam!

Yeni Samsung Galaxy Note 7'nin kamerasının da üst düzey olduğu açıklandı. Bildiğimiz üzere Samsung'un bu alanda en güvendiği telefon S7 ve S7 Edge idi. Etkinlikte, Note 7'nin de en az S7'ler kadar iyi bir kameraya sahip olduğu açıklandı. 12-megapiksellik kameranın en ince detayları bile yakalayabileceği, üstelik gece çekimlerinde mükemmel bir performans sunacağı ifade edildi.

Hafıza sorununu ortadan kaldırdı

Samsung, yeni Galaxy Note 7 ile hafıza sorununu da ortadan kaldırıyor. Zira telefon, 64GB dahili hafızayla geliyor ki bu muazzam bir rakam. Üstüne üstün bir de arttırılabilir hafızası var. Note 7, 256GB'a kadar hafıza kartını destekliyor. Böylece Samsung hafıza sorununu bu telefon ile ortadan kaldırdı.

Ayrıca Samsung Cloud adı altında yeni bir bulut sistemi kuruluyor. Bu telefonu alanlar, bu sistemden de 15GB ücretsiz yararlanabilecek.

Galaxy Note 7'nin bir başka özelliği ise USB Type-C bağlantısı ile geliyor olması. Zira bu alanda ilk kez bir Samsung markalı akıllı telefon Type-C bağlantı portuyla geliyor. Ayrıca kutunun içinden bir de dönüştürücü çıkıyor. Böylece eski tip şarj aletleri de bu dönüştürücü sayesinde kullanılabilecek. Samsung burada Apple'a gönderme yapmayı ihmal etmiyor. Bildiğimiz üzere Apple, lightning bağlantı portunu çıkardığında kutu içeriğinden dönüştürücü parça çıkmıyordu.

İşte Samsung Galaxy Note 7'nin tüm özellikleri:

    İşletim sistemi: Android 6.0.1 Marshmallow
    Boyutlar: 153.5 x 73.9 x 7.9 mm / 169 gr ağırlık
    Ekran: 5.7-inç 1440 x 2560 Super AMOLED ekran / %78 ekran-gövde oranı
    İşlemci: Exynos 8890 (Quad-core 2.3 GHz + quad-core 1.6 GHz)
    Grafik işlemci: Mali-T880 MP12
    RAM: 4GB
    Depolama alanı: 64GB - Arttırılabilir hafıza (256 GB)
    Arka Kamera: 12-megapiksel f/1.7 OIS, Çift-ton LED flaş, 4K video kayıt
    Ön Kamera: 5-megapiksel f/1.7
    Batarya: 3.500 mAh
    Diğer Özellikler: USB Type-C bağlantı, Hızlı şarj, Parmak izi okuyucu, İris tarayıcısı, IP68 suya ve toza dayanıklı


Samsung Galaxy Note 7, 19 Ağustos'ta satışa sunulacak. Fiyatının 3,000 - 3,500 TL arasında olması tahmin ediliyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...