Yabancı gazeteciler darbe girişiminin izlerine tanık oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yabancı gazeteciler darbe girişiminin izlerine tanık oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ'nün darbe girişiminin izlerini yerinde görmek için gelen 20 ülkeden 50'ye yakın gazeteci, TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne verilen zarara yakından tanık oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin izlerini yerinde görmek için gelen 20 ülkeden 50'ye yakın gazeteci, TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 50'ye yakın yabancı gazeteci, FETÖ'cü askerlerin darbe girişiminin neden olduğu hasarı görmek üzere ilk olarak bombalanan TBMM binasına geldi ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan bilgi aldı.

TBMM ziyareti sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden yabancı gazeteciler, burada "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşları fotoğrafladı ve vatandaşlarla darbe girişimi gecesinde yaşananlara dair görüştü.

"Türkiye'de ikinci bir darbe girişimi olabilir"

Yabancı gazeteciler, daha sonra ağır hasara uğratılan Ankara Emniyet Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in belediye konferans salonunda düzenlediği basın toplantısına da katılan gazeteciler, sinevizyon eşliğinde 15 Temmuz'da yaşananlara dair bilgi aldı.

Gökçek, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de ikinci bir darbe girişimi olabileceğini, bunu başaramazlarsa FETÖ tarafından suikast eylemlerinde bulunulabileceğini belirtti.

Belediye olarak 15 Temmuz gecesi ellerindeki tüm iş makineleri, kamyonları ve otobüsleri askeri araçların engellenmesi için kullandıklarını, bu araçların adeta "tanksavar" işlevi gördüğünü söyledi.

"PKK ve IŞİD'den Türkiye'ye sızmalar olacak"

Gökçek, gazetecilerin, "Türkiye'de yeni bir darbe yaşanır mı?" sorusuna, "Bunu ilk defa açıklıyoruz. Özellikle PKK ve IŞİD'den bazı güçler tarafından Türkiye'ye sızmalar yapılacak. Türkiye'nin pek çok vilayetinde aynı anda olaylar çıkaracaklar. Polis bunlarla uğraşırken, FETÖ'cülerin kalıntıları, yeniden bir darbe girişiminde bulunacak. Amaçlarının bu olduğunu duyuyoruz. Ve bu yeni darbe girişiminin de bazı ülkeler tarafından destekleneceği ifade ediliyor. Ülkemiz de milletimiz de bu işe karşı başarıyla çıkar." karşılığını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...