Yasaklar zincirini sahada kırma, Fransızlara ders verme vakti

Düzenleyen:
Yasaklar zincirini sahada kırma, Fransızlara ders verme vakti

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde 2-1’in rövanşında Monaco’ya misafir olacak ekibimizde Pereira’nın ve M.Topal’ın cezası bitti. Eksik var, mazeret yok

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında bugün Fransa’nın Monaco takımı ile karşı karşıya gelecek. Kadıköy’de oynanan ilk maçtan Emenike’nin golleriyle 2-1’lik galibiyetle ayrılan temsilcimiz, rakibini elemesi halinde adını play-off’a yazdırmayı başaracak. Fenerbahçe’de geçtiğimiz hafta oynanan ilk mücadelede Braga maçından kalan cezası nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Topal kafilede… Yine cezası sebebiyle maçı tesislerde izleyen teknik direktör Vitor Pereira da takımının başında yer alacak. İlk maçta sakatlığı sebebiyle yer alamayan Robin van Persie yine yok. Volkan Şen ve Alper Potuk cezaları, kaleci Volkan Demirel ise sakatlığı sebebiyle maçı İstanbul’dan izleyecek. 

Monaco eksikleri kapattı

Geçen hafta Kadıköy’de oynanan karşılaşmaya tıpkı Fenerbahçe gibi çok sayıda eksikle çıkan Monaco’da ise ilk maçta yer almayan futbolcuların takıma dönmesi bekleniyor. EURO 2016’da şampiyonluğa ulaşan Portekiz kadrosunda yer alan Joao Moutinho ve Ricardo Carvalho’nun takıma dönmesi beklenirken, sakatlığı sebebiyle ilk maçta yer alamayan Hırvat kaleci Subasic ve yeni transferlerden Polonyalı stoper Kamil Glik’in de ilk 11’de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Taraftara yasak

Öte yandan Monaco Prensliği’nin aldığı karar sebebiyle Fenerbahçeli taraftarlar maç günü Monaco topraklarında bulunamayacak. Alınan karar doğrultusunda forma, kaşkol ya da tezahüratlarla Fenerbahçeli olduğunu belli eden taraftarlara yasal yaptırımlar uygulanacak. 

İşte böyle bir ortamda Fenerbahçe’den istediğimiz ve dileğimiz; Olağanüstü hali spor sahasından alıp siyasi boyutlara götürmeye çalışan, Türk halkına farklı gözle bakıp güvenliği bahane eden Fransızlara dersi sahada verelim, sporun barış dostluk ve kardeşlik olduğunu sadece ve sadece tabelada gösterelim… Haydi Fenerbahçe, turla gel…

Yasaklar zincirini sahada kırma, Fransızlara ders verme vakti

Play-off’a kalmanın ödülü 3 milyon avro

Fenerbahçe için Monaco maçının maddi ve manevi yönü var… Maddi yönde ise rakam 3 milyon avro… Fenerbahçe, Monaco’yu eler ve Şampiyonlar Ligi’nde play-off’lara kalırsa 3 milyon avroyu garantileyecek. Play-off turunu da geçerse ek olarak 2 milyon avro ve gruplara kaldığı için de 12 milyon avro alacak. 

Özel uçakla uçtular

Fenerbahçe kafilesi Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan öğle saatlerinde özel bir uçakla Monaco’ya uçtu. Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler, teknik heyet ve oyuncular Borajet Havayolları’nın Fenerbahçe’ye özel tasarladığı, F.Bahçe logosunun bulunduğu “Fenerbahçe Uçağı”  önünde poz verdi.

 

Nasıl tur atlanır?

Temsilcimiz Fenerbahçe, Monaco önünde alacağı her türlü galibiyet ve beraberlikle adını play-off turuna yazdıracak. İki veya üzeri gol atıp tek farklı yenilmesi durumunda ise deplasmanda attığı golün avantajını kullanarak tur biletini kapacak.

5 eksikle gittiler

Fenerbahçe’nin 22 kişilik Monaco maçı kafilesinde cezalı olan Volkan Şen ve Alper Potuk’un yanı sıra sakatlıkları bulunan İsmail Köybaşı ve Van Persie ile tam olarak hazır olmadığı için riske edilmeyen kaleci Volkan Demirel yer almadı. Bu futbolcular tedavi ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürecek.

Kafilede 6 genç var

Sarı-lacivertli kafilede altyapıdan 6 oyuncu yer aldı. Kaleci İsmet Yumakoğulları, Hakan Çinemre, Yasir Subaşı, Caner Koca, Ramazan Civelek ve Melih Okutan kafileyle birlikte Monaco’ya gitti.

"İyi futbol beklemeyin"

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira Monaco karşısında zor bir maça çıkacaklarını söyledi. "Sezon başı ve bütün takımların zayıf yönleri var. Bizim de öyle. Gerçekçi olmalıyız. Zaman geçtikçe kendimizi geliştireceğiz. Onun için bu maçta iyi futbol oynamayı düşünmekten çok tura konsantre olmuş durumdayız" diyen Portekizli çalıştırıcı, "İlk maçtaki 2-1'lik galibiyetimize rağmen tur iki takıma da açık. Kaliteli bir ekiple oynayacağız ve dikkatli olmayız. Skor beni ilgilendirmiyor, tek amacım turu geçebilmek" sözlerini kullandı. 

"Taraftar statta olmalıydı"

Kaleci Ertuğrul'a sonuna kadar güvendiğini belirten Pereira, "O çok iyi bir kaleci. Volkan düzeldi ama henüz hazır değil. Ben kalemizde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum" vurgusu yaparken, "Taraftarlar maça alınmalıydı. Onlar futbolun kalbi. Zemin de kötü durumda. İki olumsuz durum bir arada" dedi. Pereira ile birlikte basın toplantısına katılan Hasan Ali Kaldırım da, "Bu sene kesinlikle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyoruz. Hafta sonu düğünüm var ve bana verilecek en güzel hediye bu turu geçmek olacak" açıklaması yaptı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...