Harry Potter’ın muhteşem dönüşü

Düzenleyen:
Harry Potter’ın muhteşem dönüşü

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

9 yıl aradan sonra okuyucuyla buluşan Harry Potter serisinin son kitabı hemen tükendi. Türkiye’de satışa çıkacağı tarih ise belli değil.

Dünya genelinde satış rekorları kıran ve hikayesi sinema filmleri ile bilgisayar oyunlarına uyarlanan Harry Potter serisinin yıllardır beklenen sekizinci kitabı, “Harry Potter ve Lanetli Çocuk” raflardaki yerini aldı. Önceki gün ABD’de 18 dolardan piyasaya sürülen kitap, daha çıktığı gün tükendi. John Tiffany ve Jack Thorne isimli yazarların kaleme aldığı kitabı tükenmeden satın almak isteyen hayranlar kitapçılar önünde uzun kuyruklar meydana getirdi. Kitaba, İngiltere ve Asya ülkelerinde de yoğun alaka gösterildi. İngiltere’nin büyük kitap mağazalarından Waterstones, kitap için ön sipariş miktarının 100 bini geçtiğini ifade ederek, Harry Potter’ın en yüksek ön sipariş miktarına ulaştığını açıkladı. Türkiye’de ise Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkacak kitabın, okuyucuyla buluşacağı tarih ise henüz belli değil.

İki bölümden oluşan kitapta Harry Potter bu sefer Sihir Bakanlığı’nda çalışan, üç çocuk babası bir yetişkin olarak hikaye ediliyor. Potter’ın oğlu ailesinin mirasını taşımaya çalışırken türlü maceralara atılıyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...