Melen Barajı için sadece 285 gün kaldı

Düzenleyen:
Melen Barajı için sadece  285 gün kaldı

Ekonomi Haberleri

Bakan Eroğlu: “Bu projeler sayesinde İstanbul’un su kaynaklarındaki temin miktarı iki katına çıkacak ve şehirde su sıkıntısı olmayacak.’’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını garanti altına alacak Melen Barajı’nın tamamlanmasına 285 gün kaldığını bildirdi. Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün itibarıyla İstanbul’un herhangi bir su sıkıntısı bulunmamaktadır. Bakanlık olarak tabii su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bazı çevrelerin dile getirdiği yüksek maliyetli deniz suyunun arıtılması hususu bugüne kadar gündemimizde olmadı. Bu projeler sayesinde bundan sonra da olmayacak’’ dedi. Melen Barajı’nda fiziki gerçekleşmenin yüzde 75 seviyesine ulaştığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti: “Barajın temelini benim de iştirak ettiğim merasimle 6 Mart 2014 tarihinde atmıştık. Temelden 124 metre yüksekliğe, 2 milyon 80 bin metreküp beton dolgu miktarına ve 694 milyon metreküp su depolama hacmine sahip. Bu baraj ile İstanbul’a yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edilecek. Çalışmalarımız sayesinde şehrin su kaynaklarındaki temin miktarı iki katına çıkacak ve 2 yıl üst üste kuraklık olması durumunda bile şehirde su sıkıntısı yaşanmayacak. 12 Mayıs 2017 tarihinde faaliyete geçecek.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...