Çocukların gözünden 15 Temmuz darbe girişimi

Düzenleyen:
Çocukların gözünden 15 Temmuz darbe girişimi

YAŞAM Haberleri

Taksim Meydanı’na aileleriyle gelen 5-13 yaş arasındaki çocuklar, her akşam 19.00-24.00 saatlerinde darbe girişimi sırasında hissettiklerini çiziyor.

Beklenilenin üzerinde ilgi gördüğü belirtilen uygulamada çocuklar, 2 günde 800’ün üzerinde resim yaptı. Beyoğlu Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından oluşturulan atölye miniklerin darbe girişimi sırasında yaşadığı travma ve duyguları gözler önüne sermek için kuruldu. Çalışma kapsamında psikolog ve resim öğretmenlerinden oluşan 7 uzman görev yapıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Öğretim Görevlisi Zeynep Banu Dalaman, “Gökyüzüne yuvarlak şekiller çizen bir kızımıza, bunun ne olduğunu sorduk. Ses bombası atan bir uçak çizdiğini söyledi. Belli ki o gece çok korkmuş. Onları hiçbir şekilde yönlendirme yapmadan serbest bırakıyoruz. Her iki çocuktan biri bayrak ya da bayrak altına sığınmış ailelerini çiziyor. Ailesini bayrağın koruduğuna inanıyor’’ ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...