Erdoğan sert konuştu: 'Batı teröristin yanında'

Düzenleyen:
Erdoğan sert konuştu: 'Batı teröristin yanında'

GÜNDEM Haberleri

“Almanya geçmişte PKK’nın liderini video konferansta konuşturdu ama bize izin vermedi. Maalesef dost bildiğimiz bu Batı, teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, “Bu olay sadece içeride planlanan tezgahlanan bir olay değildir. Ben açık sözlüyüm, bu senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir” dedi.
Erdoğan, “Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı”nda yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti: 

Darbe girişiminden bu yana bize Batı’dan gelen hiçbir temsilci yoktur. Fakat Belçika’da, Fransa’da terör eylemleri olduğu zaman oralara nasıl gittiklerini biliyoruz. 

İş adamımız Özdemir Sabancı’nın katili elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. İçeri aldılar, sonra niye bıraktılar? Açık sözlü olmazsak, yürekli olmazsak, dünyada çok daha can yanar. Bugün bize olan bu darbe hareketi, başka ülkelerde de terörle, darbeyle velhasıl değişik yöntemlerle uygulama alanını kendisine bulur.

Teröre karşı, bu tür darbelere karşı eğer uluslararası camia bir mutabakat ortaya koyamıyorsa, bir bumerang gibi döner, bir gün de o ülkeleri vurur. Biz bütün terör eylemlerinde, hatta biz Belçika’ya teröristlerin adlarını verdik ama biz adını verdik onlar hayır terörist değil diye saldılar ve ondan sonra gitti havalimanında onlar biliyorsunuz kendilerini patlattılar.

Bazı ülkeler havaalanlarında ‘Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir’ gibi reklamlar koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir. Ben halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. 

Almanya Şansölyesi’ne, teröristlerle ilgili 4 bin dosya verdim. Bunların hiçbirisi bize dönmedi. Fakat pazar günü, Almanya’daki vatandaşlarımızın oluşturduğu STK’lar, orada ‘Darbelere hayır, demokrasiye evet’ diye bir miting düzenledi, Köln’de. Bu mitingde Türkiye’den oraya video konferansla benim bağlanmamı hazmedemediler. Yerel mahkeme ‘hayır’ dedi, anında Anayasa Mahkemesi de ‘hayır’ kararı verdi. Ya 4 bin terörist, Şansölye geldiğinde, ‘4 bin 500 oldu’ dedi, 500 dosya daha eklendi buna, ‘geciken adalet adalet değildir, Sayın Şansölye’ dediğimde, ‘haklısınız’ dedi. Peki niye çalışmıyor yargınız? Ama burada hemen 2 saatte karar veriyor, Anayasa Mahkemeniz. 

Geçmişte PKK’nın lider kadrosunda olanları kalkıyorsun, video konferansta konuşturuyorsun Almanya’da. Şimdi soruyorum; Batı, burada teröre destek veriyor mu vermiyor mu? Batı, demokrasinin mi yanında, darbelerin ve terörün mü? Maalesef dost bildiğimiz bu Batı, teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor. Bunların canı bizim gibi yanmıyor. 

"OĞLUMLA UĞRAŞYMAYI BIRAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalyan kanalına verdiği mülakatta, AB’yi darbe girişimi sonrası takındığı tavır nedeniyle eleştirdi. Erdoğan, “Size soruyorum, ‘Batı demokrasiden yana mı, darbeden yana mı’ Ben bu açıklamaları, bunlar darbeden yana diye düşünüyorum” diye konuştu. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ekim ayına kadar vize serbestisi olmaması halinde AB ile yapılan sığınmacılara ilişkin anlaşmayı geri çekecekleri yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise, “Doğru söylemiş. Çünkü burada vize olayı olması halinde geri kabul işler. Vize olayı olmadığı halde geri kabul biter” dedi. Erdoğan ayrıca, Bolonya Cumhuriyet Savcılığı’nın oğlu Bilal Erdoğan hakkında açtığı soruşturmaya da değinerek, “Benim oğlumu kalkıp da kara para aklayıcısı olarak gösteremezler. Oğlumla uğraşmayı bıraksın, kendi mafyasıyla uğraşsın” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...