1 dolarlar 'bereketlenmesi' için verilmiş

Düzenleyen:
1 dolarlar 'bereketlenmesi' için verilmiş

GÜNDEM Haberleri

Gülen’in okuduğu dolarlar, Erdoğan’a beddua videoları izletildikten sonra cemaat abileri tarafından verildi. F serisi dolardaki seri numarası, kişilerin kimlik numarası yerine geçti; albaylara 50, generallere 100 dolar verildi.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan askerlerin evlerinde ve üzerlerinde 1 dolar çıkmıştı. Bazı rütbeli askerlerin evlerinden de 50 ve 100 dolar bulunurken, söz konusu bu dolarların sırrı merak konusu olmuştu. Ancak o dolarların sırrı çözüldü. 1 dolarların sadece askerlere verilmediği, örgüte ait hücre evlerinde öğrencilerin yanı sıra polis, hakim ve savcılara, ayrıca örgüt üyesi olan birçok kişiye verildiği öğrenildi. FETÖ/PDY terör örgütü Lideri Gülen’in 1 dolarları okuyup üfleyerek, kendisine en yakın olanlara F serisini verildiği belirtildi. F serisi dolarların üzerlerinde bulunan seri numaralarının kişinin kimlik numarası yerine geçtiği, kayıtlarının da Pensilvanya’da tutulduğu ifade edildi. 1 dolarların seri numarası girildiğinde o kişinin adına, soyadına ve nüfus bilgilerine ulaşıldığı bildirildi. Askerlerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda bazılarında 50 ve 100 dolar çıkmıştı. Seri numaralarının F olduğu belirtilen dolarların, albay ve general rütbesi olarak ayrıldığı öğrenildi. Albaylara 50 dolar, general rütbesindeki kişilere de 100 dolar verildiği kaydedildi. FETÖ/PDY çatı iddianamesinde yaklaşık 1 yıl önce ifade veren Şimşek kod adlı gizli şahit, 1 dolarla ilgili dikkat çeken itiraflarda bulundu. Şimşek, Gülen’in Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aleyhine bizzat kendi tarafından söylediği bedduaları içeren videolar çektiğini, bu videoların örgütün hücre evlerinde ‘abiler’ tarafından üyelere izlettirildiğini ve Gülen’in talimatı doğrultusunda 1 dolarları burada verdiklerini söyledi. Şimşek ayrıca, “2001 yılında Fetullah Gülen tarafından okunduğu söylenen F5... seri numaralı bir ABD dolarlarının, paralarının bereketlenmesi için toplantıda verilirdi” iddiasında bulundu.

1 DOLARA LAYIK OLMA TALİMATI

Yine aynı iddianamede, polis kolejine girdikten sonra sağlık problemleri sebebiyle ayrılan ve şahit olarak ifade veren E.Ü., kendisine Keçiören’deki bir hücre evinde cemaat abisi tarafından 1 dolar verildiğini itiraf etti. E.Ü., “Cemaat abisi Murat bana ‘bu para Ankara’da üç kişiye geldi. Bunlardan biri benim ancak ben bu parayı sana vermek istiyorum. Üstat Bediüzzaman öğrencilerine bir altın harçlık verirmiş. Hocaefendi de bize bu 1 doları kendi cüzdanından çıkarıp verdi. Eğer kolejden derece ile mezun olamazsan bu harçlığı senden geri alırım, çünkü bu harçlığa layık olman gerekiyor’ diyerek talimat verdiğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...