Dünyaca ünlü futbolcu, resmen adını değiştirdi

Düzenleyen:
Dünyaca ünlü futbolcu, resmen adını değiştirdi

SPOR Haberleri

Chelsea forması giyen 29 yaşındaki yıldız futbolcu John Michael Nchekwube Obinna, adını resmen "Mikel" olarak değiştirdi.

Chelsea forması giyen John Obi Mikel, ismini değiştirme kararı aldı. Nijeryalı yıldızın bu kararı almasındaki sebep ise 2003 yılında düzenlenen FIFA 17 Yaş Altı Şampiyonası'na kadar uzanıyor.

FEDERASYON İSMİNİ YANLIŞ GÖNDERDİ

Gerçek adı John Michael Nchekwube Obinna olan yıldız futbolcunun ismi, 2003 yılında Nijerya Futbol Federasyonu tarafından FIFA U-17 şampiyonasına, yanlışlıkla "Mikel" olarak bildirilince Nijeryalının hayatında önemli bir değişim yaşandığı ortaya çıktı. Chelseali futbolcunun o turnuvada "Mikel" ismiyle tanınmasının ardından bu ismi kullanmaya devam ettiği ifade edildi.

MIKEL YAZMAYA DEVAM EDECEK

Bu hatanın hayatına olumlu bir etkisi olduğunu düşünen yıldız futbolcu adını "Mikel John Obi" olarak resmiyette de değiştirmeye karar verdi. Nijeryalı futbolcunun bu kararının ardından Chelsea'deki formasının sırtında ise "Mikel" yazmaya devam edeceği açıklandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...