Türk futbolunda arınma zamanı!

Düzenleyen:
Türk futbolunda arınma zamanı!

SPOR Haberleri

TFF'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında MHK’nin 9 üyesinden 5’inde örgüt bağlantısının tespit edilmesi camiada büyük şok yaşattı... Süper Lig’den 5 orta hakem ile 6 yardımcı hakemin FETÖ örgütüyle temasının olduğu ileri sürülürken, dün yapılan açıklamaya göre; 94 kişinin federasyonla ilişiği kesildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, vatan haini Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) kendi bünyesine sızıp sızmadığının tespiti için düğmeye basmıştı. Soruşturmanın sağlıklı yapılması için MHK, PFDK, Tahkim ve Temsilciler Kurulu başta olmak üzere tüm kurulların başkan ve üyeleri yazılı istifalarını vermişti. Soruşturma kapsamında ilk şok Merkez Hakem Kurulu’nda yaşanmıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan gelen raporda 9 üyenin 5’inin örgütle bağlantısının olduğu tespit edilmişti. MHK’deki kriz bununla da sınırlı kalmadı!...

NAMOĞLU’NUN LİSTESİ MİT’TE 
Süper Lig’de görev yapan 5 orta hakem ile 6 yardımcı hakemin de FETÖ/PDY bağlantısı olduğu iddialarının ardından, hakem klasmanlarının tamamen değişebileceği bildirildi. Kuddusi Müftüoğlu ve ekibinin istifalarının yürürlüğe konulmasının ardından göreve getirilen Yusuf Namoğlu, dün ekibini belirledi ve Futbol Federasyonu yönetimine sundu. Federasyon ise yarınlarda bir sıkıntı doğmaması açısından Namoğlu’yla birlikte 9 kişilik yeni listeyi MİT tarafından incelenmesi için İçişleri Bakanlığı’na gönderdi. Namoğlu’nun geçmiş yıllardaki ekibi ile yola devam edeceği öğrenildi. Bu arada İstanbul’da bugün başlayacak olan hakem seminerinin aksaksız bir şekilde yapılabilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.
 

YOL ARKADAŞLARIYLA DEVAM
MHK eski başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve ekibinin istifalarının yürürlüğe konulmasının ardından göreve getirilen Yusuf Namoğlu, ekibini belirledi. Müftüoğlu’ndan önce başkanlık koltuğunda oturan Namoğlu’nun, bir önceki dönemde birlikte çalıştığı yol arkadaşları ile devam edeceği öğrenildi. Namoğlu’nun listesinin Metin Tokat, Bedri Dölkeleş, İlhami Kaplan, Erol Ersoy, Kadir Tozlu, Fahir Ersoy, İbrahim Aksoy ve Ali Can Lakot gibi isimlerden oluşacağı belirtildi.
 

RADİKAL KARARLAR GÜNDEMDE
Süper Lig’deki 11 ismin yanı sıra alt klasmanlarda da çok sayıda hakemin sicilinin temiz olmaması nedeni ile ülke hakemliğinde radikal kararlar alınabileceği belirtildi. Bu doğrultuda Süper Lig ve PTT 1. Lig hakemlerinin tekrar aynı havuz içinde değerlendirileceği kaydedildi. Bilindiği gibi Kuddusi Müftüoğlu ve ekibi, önümüzdeki sezondan itibaren bu iki ligin hakemlerini ayrı kategoride değerlendirme kararı almıştı.
 

TÜM KURULLAR DEĞİŞEBİLİR 
Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapan 2800 kişilik listeyi tek tek inceleyen Milli İstihbarat Teşkilatı, Merkez Hakem Kurulu’nun ardından diğer kurullarla ilgili raporları da önümüzdeki günlerde federasyona iletecek. Hakem camiasındaki bu kara tablonun ardından, diğer kurullarla ilgili olarak da endişe verici bir bekleyiş içine girildi. Tüm kurulların değişebileceği iddia edildi. Kurulların yanı sıra değişik liglerde temsilcilik görevini yapan kişiler arasında da köklü bir operasyona gidilebileceği belirtildi.
 

SORUŞTURMA GENİŞLETİLECEK
Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki tüm bireylere yönelik bu incelemelerin ardından, soruşturmanın kapsamı daha da genişletilecek. Ülke futbolunda rol oynayan tüm teknik direktörler, kulüp yöneticileri ve futbolcu menajerleri ile ilgili soruşturmanın da en kısa zamanda başlayacağı bildirildi.

FEDERASYONDA SICAK SAATLER
Son günlerde yaşanan olağanüstü gelişmeler nedeniyle Futbol Federasyonu’nda oldukça hareketli saatler yaşanıyor. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ önderliğindeki kurmay heyet, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için sıkı bir çalışma içine girdiler. Türk futbolunun vatan haini bu örgütle hiçbir bağının kalmaması için çalışmaların çok titiz bir şekilde sürdürüldüğü ifade edilirken, üst düzey görüşmeler yapan kurmay heyet, incelemenin ardından en doğru kararların alınacağını vurguladılar. Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan gelecek raporlar doğrultusunda son düzenlemelerin yapılacağını belirten kurmay heyet, dün de kurul başkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi ile görüş alışverişinde bulundular.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...