Çekilme 14 Nisan'da başlamış

Çekilme 14 Nisan'da başlamış

GÜNDEM Haberleri

Kandil çekilme sürecini önceki gün açıkladı; ancak PKK'lıların Türkiye'yi iki hafta önce terk etmeye başladığı ortaya çıktı. Sınır hattındaki 700 PKK'lı sınırın diğer tarafına geçti.

Kandil'de önceki gün resmen açıklanan çekilme sürecinin çok önceden başladığı ortaya çıktı. Bin 500 civarında olan militandan sınır hattındaki 700'ünün, Abdullah Öcalan'ın 14 Nisan'da gönderdiği mektuptan sonra çekilmeye geçtiği iddia edildi. Örgütün Botan, Zagros ve Mardin Eyaleti olarak adlandırdığı hattaki militanların çekilme sürecinin tamamlandığı, bu alanlarda sadece birkaç kişilik küçük grupların geriden geleceklere yardımcı olmak için gözcü olarak kaldıkları öğrenildi. İç bölgelerdeki geri çekilme hazırlıkları da devam ediyor. Tunceli bölgesindeki PKK'lıların Diyarbakır üzerinden geçmeyecekleri kaydediliyor. Kuzeyde Erzurum üzerinden, İran sınır hattından ilerleyerek Hakkari bölgesinden çıkış geçekleştirecek. Bölgelerdeki geri çekilmeyi organize edecek kadrolar da belirlendi. Örgütün "eyalet" olarak isimlendirdiği her bölge sorumlusu ve yardımcıları kendi sorumluluk alanlarındaki militanları sorunsuz bir şekilde sınır dışına çıkarmakla görevlendirildi. Örgütün sorumlu olarak belirlediği isimler daha önce pek çok istihbarat raporunda adı geçen Mehmet Tahir Kılıç, Mehmet Şah Yıldeniz, Serdar Özdemir, Mehmet Can Gürhan, Fehmi Atalay gibi bölge ve alan sorumluları. PKK'lılar büyük gruplar halinde çekilmeyecek. Mevcut durumda faaliyet gösteren her tim, daha önce geldikleri hattan geri dönecek. Çekilen örgüt üyeleri sınıra yakın Haftanin, Sinaht, Metina, Zap gibi kamp alanlarında toplanacak. Kandil'den Türkiye'deki üst düzey örgüt sorumlularına verilen talimatlarda, titiz davranılması, telsiz konuşmaları yapılmaması, provokasyona karşı askeri karakollardan ve korucu köylerinden uzak durulması ve görüntü verecek herhangi bir girişimde bulunulmaması istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...