Bu bebek 5 kilo 750 gram doğdu

Düzenleyen:
Bu bebek 5 kilo 750 gram doğdu

YAŞAM Haberleri

Hatay'da sezaryenle dünyaya gelen Suriyeli Ulvis bebeğin kilosu duyanları şaşırtıyor.

36 haftalık olarak doğan Ulvis bebeğin dünyaya geldiğindeki ağırlığı 5 kilo 750 gram olarak belirlendi. Suriyeli baba İlyas ile anne Dünya'nın ikinci çocuğu olarak 1 Ağustos'ta dünyaya gelen Ulvis bebek çeşitli sağlık sorunlarıyla doğmasına rağmen, kısa sürede sağlıklı hale geldi ve önümüzdeki hafta içinde taburcu edilecek. 5 kilogram 750 kilo olarak dünyaya gelen bebek hakkında bilgi veren Kadın Doğum Uzmanı Rasim Kamacı, doğum sonrası bebekte solunum sıkıntısı görüldüğünü belirterek, "Bebeğin şekeri 16’ya çıkmıştı. Annesi şeker hastası. Muhtemelen gebelik diyabeti diye düşündük. 16 şekerle yatırdık hemen hastayı. Kalpte üfürüm vardı. Hemen yoğun bakıma aldık. Yoğun bakıma aldıktan sonra çocuğu solunum cihazına bağladık. Şeker yüklemesi yaptık. Şeker yüklemesinden sonra çocuk daha iyi oldu. Bugün halen tedavisi solunum cihazına bağlı olarak devam ediyor. Bugün EKO’sunu çektik. Kalpte iki damarın kapanmaması olarak görülüyor. Kalp kapakçıklarının birinde yetmezlik var. Bugün anne sütüne başlayacağız. Genel durumu iyi gibi görünüyor. Erkek olarak dünyaya geldi. Normal bir ağırlığı değil. Normalde 4 kilogramın üzerinde doğan bebeklerin veyahut 2 kilogram 500 gram altında doğan bebeklerin normal olmadığı belirtilir” dedi. 
Bu bebek 5 kilo 750 gram doğdu
Bebekteki aşırı kilonun sebeplerini sıralayan Kamacı, "Anne muhtemelen şeker hastasıdır. Gebelik şekeridir. Dolayısıyla annede şeker yüksek olduğu için düzenlemek için bebekte insülin diye bir hormon yükselir. İnsülün ile beraber büyüme hormonu da salgılanır. Bunun sonucunda çocukta büyüme olağanüstü olur. Onun için bu kadar büyük gibi görülüyor. Bebeğin şekeri belli bir zaman sonra düzelecek. Kalbi 5-6 gün sonra muhtemelen düzelecek. Sağlık durumu şu an daha iyi. En az bir hafta hastanede yatması uygun" dile konuştu. 

500 gram, 650 gram doğan bebekler olduğunu hatırlatan Kamacı, "26 haftasının altında ise yaşaması çok düşük oluyor. 26 haftanın üzerinde ise bebek kaç gram olursa olsun biz yaşatmaya elimizden geleni yapıyoruz. Geçen hafta 650 gram olan bir bebeği yaşattık ve taburcu ettik. Önemli olan 1 kilo ve gebelik haftası. Gebelik haftası 26 haftanın üzerinde ise sıkıntı yok” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...