Türkiye de Şanghay ailesinde

Türkiye de Şanghay ailesinde

DÜNYA Haberleri

Kazakistan'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Genel Sekreteri Dmitri Mezentsev ile buluştu. Davutoğlu ile Mezentsev, "diyalog ortağı" olarak Türkiye'nin ŞİÖ ile yapacağı iş birliğine ilişkin unsurları kapsayan mutabakat belgesini imzaladı. Davutoğlu "Ortaklık sayesinde örgütle bağlarımız güçlenecek" dedi.

Kazakistan'a resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ile tarihi anlaşmaya imza attı. "Diyalog ortağı" olarak Türkiye'nin ŞİÖ ile gerçekleştireceği işbirliğine ilişkin unsurları kapsayan mutabakat belgesine imzayı ŞİÖ Genel Sekreteri Dmitri Mezentsev ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu imzaladı. Tarihi bir ana şahitlik ettiklerini belirten Davutoğlu, "Burada yaşayan ülkeler aynı coğrafyada aynı geleceği paylaşıyor. Şimdi biz de Türkiye olarak geleceğimizin Şanghay İşbirliği Örgütü ülkeleriyle aynı olduğunu beyan ediyoruz. Türkiye'nin?binlerce yıldır beraber olan ülkelerden oluşan bir ailenin üyesi hâline geleceği bu yeni dönemi mümkün kıldıkları için teşekkür ediyoruz" dedi. Davutoğlu, söz konusu ortaklığın, ekonomi ve ulaşım başta olmak üzere Türkiye'nin örgütle bağlarını güçlendireceğini, bütün ülkeleri tehdit eden tehlikelere karşı birlikte mücadele etme imkanı sunacağını kaydetti. Mezentsev de imza töreniyle resmi bir prosedürün tamamlandığını belirterek, Türkiye'nin katılımın "Şanghay ruhunu" güçlendireceğini söyledi.


nbsp;Türkiye de Şanghay ailesinde
Tarihi anlaşmaya ŞİÖ Genel Sekreteri Mezentsev ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu imza attı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...