Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çinliler internet kullanımında rekor kırdı

Düzenleyen:
Çinliler internet kullanımında rekor kırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de internet kullananların sayısı 700 milyonu geçti.

Dünyadaki en kalabalık internet kullanıcısına sahip olan Çin'in online nüfusu 710 milyona ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Çin hükümeti tarafından açıklanan bu rakam son altı ay içerisinde en az bir kez internete bağlanmış Çinlileri kapsıyor.

ARALIK 2015'TE 690 MİLYONDU
1 milyar 375 milyon insanın yaşadığı dünyanın en kalabalık ülkesinde Aralık 2015'te yapılan sayımsa 690 milyon internet kullanıcısının olduğu tespit edilmişti.

İNTERNETE BAĞLANANLARIN YÜZDE 92.5'İ MOBİL KULLANICI
Çin İnternet Ağları Bilgi Merkezi tarafından açıklanan verilerde internet kullanım yoğunluğunun şehirlerde olduğunu, kırsal bölgelerde internet erişimine sahip olanların sayısının oldukça düşük olduğuna dikkat çekildi. Verilerde ortaya çıkan bir diğer önemli sonuç ise internet bağlananların yüzde 92.5'inin mobil kullanıcı olması.

TEKNOLOJİ DEVLERİNİN GÖZDESİ
Çin'in nüfus yoğunluğu ve son 30 yılda ekonomisinin gelişme hızı büyük teknoloji şirketlerini ülkeye çekiyor. Başta Facebook ve Apple olmak üzere birçok teknoloji devi Çin piyasasında yer alabilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Çin'in teknoloji konusunda oldukça sıkı bir sansür politikası yürütüyor. Google'nın erişim izni bulunmadığı ülkenin güvenlik politikarı "Çin'in Güvenlik Seddi" olarak tanımlanıyor.

Çinli sanal alışveriş ve ticaret sitesi alibaba.com'un kurucusu Jack Ma, ülkedeki teknolojik atılımın simgelerinden biri. 24 milyar dolar servetiyle Çin'in en zengin ikinci işadamı olan Ma, dünyanın 33. en zengin insanı ünvanını taşıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...