Geleceğin otobüsü yola çıktı

Düzenleyen:
Geleceğin otobüsü yola çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

1 milyar 400 milyona yaklaşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, trafik sorununu ortadan kaldıracak sıradışı bir otobüs geliştirdi.

İlk olarak 2010’da Pekin Uluslararası Yüksek Teknoloji Fuarı’nda tanıtılan Transit Elevated Bus (TEB) ismindeki otobüs için Qinhuangdao şehrinde test sürüşlerine başlandı. 22 metre uzunluğa, 4,5 metre yüksekliğe ve 8 metre genişliğe sahip otobüs tek seferde yüzlerce yolcu taşıyabiliyor. TEB Teknoloji Geliştirme Şirketi tarafından son teknolojiyle imal edilen otobüsün en önemli özelliği, yol kenarına inşa edilen raylarla normal trafiğin üzerinde seyretmesi. Arabalar alışılageldiği üzere yolda giderken “geleceğin otobüsü” olarak nitelendirilen bu araç, trafiği engellemeden vasıtaların üzerinden geçiyor. Saatte 60 kilometre hızla hareket eden otobüs elektrikle çalışıyor. TEB ile yer altına tünel kazma ya da havadan ulaşım için yerden yükseğe ray döşeme gibi son derece masraflı yollara başvurulması ihtiyacı ortadan kalkıyor. 

Geleceğin otobüsü yola çıktı

Geleceğin otobüsü yola çıktı

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...