Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray'ın 3 transfer için harcadığı para dudak uçuklattı

Düzenleyen:
Galatasaray'ın 3 transfer için harcadığı para dudak uçuklattı

SPOR Haberleri

Serdar, Eren ve Leiva'yı bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, garanti ücretlerle beraber şimdiden kasasından 18 milyon avro çıkardı.

Burhan Can TERZİ

UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa’dan men edilen Galatasaray, gerçekleştirdiği 3 transfer hamlesinde de oldukça yüksek meblağlar ödedi. Her fırsatta ekonomik planlamanın önemine vurgu yapan ve "Boş harcamalardan kaçınmalıyız" mesajı veren yönetim, çelişki içine düşerken, bu süreçte taraftarını da memnun edemedi. Transferi dönemini, Serdar Aziz'le açan sarı-kırmızılılar, başarılı savunmacıyı kadrosuna katabilmek için Bursaspor'a hem 3 oyuncusunu gönderdi hem de 4 milyon 500 bin avro ödedi. Sarı-kırmızılı yönetimin, Bursaspor'la yaptığı bu anlaşma camianın tepkisini çekti. Ödenen para müsriflik olarak nitelendirildi. Ayrıca Serdar'ın hazırlık kampındaki olumsuz performansı da, tepkileri artırdı.

Eren için de servet 

Orta saha ve forvet konusunda ise uzun süredir girişimlerde bulunan Galatasaray yönetimi, nihayet transferleri neticelendirmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, İngiliz Liverpool'un orta sahası Lucas Leiva ile, Kasımpaşa'nın golcüsü Eren Derdiyok'u renklerine bağladı. Leiva'nın bonservisine ödenecek para çok anormal karşılanmasa da, Eren'in transferindeki rakam yine dikkat çekiciydi. Önce Umut ve Donk'u verip, 2 milyon avro civarında da bonservis bedeli ödeyerek, oyuncuyu takıma kazandırmaya çalışan yönetim, iki ismin Kasımpaşa'ya gitmek istememesi üzerine, 4 milyon avroya çıkmak zorunda kaldı. Sarı-kırmızılılar böylece sadece 3 transferde 11 milyon avroyu kasasından çıkarmış oldu.      

"Büyük başarılar için geldim"

G.Saray'ın yeni transferi Eren Derdiyok Kasımpaşa'nın Avusturya kampından ayrılarak İstanbul'a geldi. Bugün sağlık kontrolünden geçirilecek futbolcu ardından resmi mukavele imzalayacak. "Hepimiz için hayırlısı olsun" diyen Eren, "Büyük bir camiaya gelmek her oyuncunun hayali. G.Saray da benim hayalimdi. Bu forma altında büyük başarılara ulaşmak istiyorum" sözlerini kullandı. Taraftarların beklentisi konusunda kendisine güvendiğini dile getiren Eren Derdiyok, "Ligde kendimi ispat ettim, gollerimi attım. Büyük bir kulüpte daha iyi futbolcularla oynadığında daha da başarılı olabilirsin. Bunu hedefliyorum. Elimden geldiği kadar takıma katkı sağlamak istiyorum" şeklinde görüş belirtti.

İYİ SÖZLEŞMELERE SAHİP 4 OYUNCU DA GALATASARAY'DA KALMAK İSTİYOR

Galatasaray'da an itibarıyla yaşanan en büyük kriz kadroda düşünülmeyen oyuncular... Transfer ya da takas yoluyla gönderilmek istenen Umut Bulut, Olcan Adın, Ryan Donk ve Olcan Adın Florya'dan ayrılmak istemiyor. 4 isim de hem kariyerleri, hem alacakları hem de yıllık ücretleri sebebiyle Galatasaray'da kalma hedefinde. 4 ismin de sözleşmesinin devam etmesi sebebiyle, Galatasaray Kulübü, yalnızca futbolcuların alacaklarını ödeyerek yaptırım uygulayabilir, ancak bunu külfet olarak gören yönetim, işini içinden çıkamaz duruma geldi. G.Saray'ın, bonservislerine toplamda 14 milyon avro verilen 4 oyuncuyu Florya'dan göndermesi için neredeyse bir o kadar daha ödeme yapması gerekiyor. 

Olcan Adın

∂ 4 4 milyon avroya alındı.
∂ Geçen sezondan garanti artı maç başı dahil minimum alacağı, 1 milyon 700 bin avro + 645 bin avro
∂ Önümüzdeki sezon ödenmesi gereken garanti para 1 milyon 800 bin avro

Tarık Çamdal

∂ 4 milyon 750 bin avroya alındı.
∂ Geçen sezon garanti artı + maç başı dahil minimum alacağı 1 milyon 284 bin avro+80 bin avro
∂ Önümüzdeki sezon ödenmesi gereken garanti para 
1 milyon 391 bin avro

Ryan Donk

∂ 2 milyon 500 bin avroya alındı
∂ Geçen sezondan garanti artı maç başı dahil minimum alacağı 750 bin avro + 330 bin avro 
∂ Önümüzdeki sezon ödenmesi gereken garanti para 1 milyon 500 bin avro

Umut Bulut

∂ 2 milyon 700 bin avroya alındı
∂ Geçen sezon maç başı dahil minimum alacağı, 1 milyon 850 bin avro + 690 bin avro
∂ Önümüzdeki sezon  ödenmesi gereken garanti para 1 milyon 850 bin avro

‘Cenaze kaldırıp maça çıktım’

∂ G.Saray'da gönderilmesi gündemde olan Umut Bulut çok dertli. Yönetimin yapılan görüşmelerdeki tutumu karşısında şok olan tecrübeli golcü,“Babamın cenazesini kaldırıp maça çıktım. Bu muameleyi hak etmedim. Göndermenin bir şekli olmalıydı. İçim buruk, üzgünüm” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...