Alerjik çocuklar kalp hastalıklarına daha yatkın

Düzenleyen:
Alerjik çocuklar kalp  hastalıklarına daha yatkın

SAĞLIK Haberleri

Araştırmalara göre alerjik problemleri olan çocuklar, ileri yaşlarda kalp ve tansiyon hastalıklarına daha sık yakalanıyorlar.

Northwestern Üniversitesi Multidisipliner Egzama Merkezi’nin 0-17 yaşları arasında 13 bin 274 çocuk ile yaptığı araştırma astım, saman nezlesi ve egzama hastası olan çocuklarda kalp ve tansiyon hastalıkları görülme riskinin yüksek olduğunu gösteriyor. Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Gözer, “Alerji, kronik olması, endişe ve stresle tetiklenmesi, fiziksel aktivitelerin kısıtlanması gibi faktörler nedeniyle obezite, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi ileri yaş hastalıklarına zemin hazırlayabiliyor” dedi. Çoğunlukla doğuştan gelen alerjik hastalıkların her yaşta farklı şikayetlerle ortaya çıkabildiğini söyleyen Dr. Gözer,  bebeklik döneminde alerjik hastalıkların cilt sorunları, tekrarlayan egzamalar, bez bölgesinde geçmeyen pişikler, kusma, karın ağrıları, kanlı yapışkan ağrılı dışkılama, huzursuzluk ve ağlama nöbetleri ile kendini belli edeceğini dile getirdi.  Dr. Gözer, “Anne sütü veya formül mama ile beslenen bebeklerde sindirim sistemine ait belirtiler inek sütü proteinin alerjisini akla getirmelidir. Ek besinlerin başlandığı dönemde de döküntü, kusma, pişikler, karın ağrısı ve huzursuzluk yakınmaları varsa besin alerjisi olabilir.  Burun akıntısı, hapşırma, burun kaşıntısı, gözaltlarında mor halkalanma ile birlikte burun üzerinde çizgilenme alerjik nezle belirtisidir” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...