Prostat kanserinde yeni umut

Düzenleyen:
Prostat kanserinde yeni umut

SAĞLIK Haberleri

Hâlen kullanılmakta olan bir prostat kanseri ilacının yapısının değiştirilmesi sayesinde ilacın kötü gidişli tümörlerin tedavisinde daha etkili hale geldiği ortaya kondu.

Cleveland Kliniği araştırmacısı Dr. Nima Shari ve ekibi  ilk defa, bir FDA-onaylı bir prostat kanseri ilacının metabolizması üzerinde ince ayar yaparak tümöre karşı savaşma gücünü artırdılar. Prostat kanserinin erkeklik hormonu olan androjen üretimi ile yakından ilişkili olduğunu belirten Dr. Shari, Abiraterone adlı ilacın androjen üretimini sağlayan enzimi etkisiz hale getirdiğini belirterek, “Ancak Abiraterone organ dışına sıçramış, tedaviye dayanıklı prostat kanseri hastası erkeklerin ömrünü uzatmak konusunda etkili olsa da hastalar en nihayetinde direnç geliştiriyorlar ve hastalık ilerliyor. Oysa ilacın yapısını değiştirip başka bir ilaç daha ekleyerek, prostat kanserinde hastaların sağlığını daha fazla uzatabilecek bir tedavi protokolü oluşturduk” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...