Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa’da panik

Düzenleyen:
Avrupa’da panik

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin “vize olmazsa mülteci anlaşmasının iptal edileceğini” açıklaması özellikle komşumuz Yunanistan’ın gözünü korkuttu. Atina, AB’den acilen bir “B Planı” istedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Geri Kabul Anlaşması ile ilgili açıklaması en çok komşumuz Yunanistan’ı endişelendirdi. Alman Bild gazetesine konuşan Yunanistan Göçmen Bakanı Yannis Muzalas, “Çok acil bir B Planı’na ihtiyacımız var” dedi. Türkiye’nin anlaşmayı iptal etmesi halinde binlerce mültecinin kendi ülkelerinden Avrupa’ya akacağını iddia eden Muzalas, AB üyesi ülkelerin daha fazla mülteci almaya hazır olması gerektiğini söyledi. Bu arada, Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel de, Avrupa’nın vize serbestisi konusunda Türkiye’nin şantajlarına maruz kalmamasını istedi ancak gazetecilerin, “Türkiye anlaşmayı iptal ederse mültecileri nasıl durduracaksınız?” sorusuna ise cevap vermedi. Öte yandan Çekya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Zeman, Müslüman ülkelerden gelen sığınmacıların kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. Zeman, “Fransa ya da Almanya’dakine benzer şekilde terör olaylarının ülkemizde de olmasına izin veremeyiz. Sığınmacıların kabul edilmesi ülkede barbar saldırıların düzenlenmesine zemin hazırlar’’ dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...