ABD heyeti: Fetullah Gülen bizi de aldattı

Düzenleyen:
ABD heyeti: Fetullah Gülen bizi de aldattı

GÜNDEM Haberleri

Müsteşar Justin Freedman başkanlığındaki elçilik heyeti, darbenin yol açtığı tahribatı incelerken, FETÖ’ye tepki gösterdi

Yücel Kayaoğlu ANKARA 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Justin Freedman başkanlığındaki bir heyet, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile Başkanvekili Hakkı Köylü’yü ziyaret ederek, darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi aldı.  Edinilen bilgilere göre, görüşmenin ana gündem maddesini Gülen’in iadesi konusu oluşturdu. İyimaya ve Köylü, Gülen’in iadesi dışında bir çözümün olmadığına vurgu yaptı. ABD’li heyet ise, iade konusunda darbe öncesinde işlemlerin başlatıldığını ve iki ülke arasında bazı yazışmaların yapıldığını dile getirdi. Freedman  “En seri şekilde sonuçlandırılacağını düşünüyoruz. Geçici tutuklama talebiniz konusunda ABD yargısı gerekeni yapıyor. Türkiye’de yürütülen soruşturmanın savcılarıyla da irtibat halindeyiz. Maalesef bu kişi Amerika’yı da aldatmıştır. Bunu 15 Temmuz gecesi daha iyi anladık. Hassasiyetinizin farkındayız. Gerekenin yapıldığından emin olun” dedi.  Görüşmede, Gülen’le ilgili ABD’nin bir tereddütü varsa, ABD kongresinden gelecek bir heyetin darbe girişiminin yol açtığı hasarı yerinde görebileceği dile getirildi. Siyasi Müsteşar; bu ziyareti kendilerinin de istediğini belirterek, en kısa sürede kongreden bir heyetin Türkiye’ye geleceğini anlattı. İyimaya ise FETÖ bağlantılı kişilerin heyette yer almamasını istedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...