'Gün hesap günü'

Düzenleyen:
'Gün hesap günü'

GÜNDEM Haberleri

“Zalime merhamet etmek, mazluma zulümdür. Bunu şimdi yapmazsak yarın benzer başka sapkınlıklarla uğraşmaya devam ederiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile ilgili herhangi bir şüphelerinin olmadığını belirterek, “Mücadele dönemi başlamıştır, artık her alanda hesap sorulacak” dedi.

Erdoğan, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” gündemi ile toplanan Diyanet İşleri Başkanlığı Olağanüstü Din Şurası’nın açılışına katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında FETÖ’yü bitirmeye kararlı olduklarını belirterek özetle şunları kaydetti:

- Özellikle 2012’de TSK’ya yönelik operasyonlar ve davalarla ilgili ciddi şüphelerim oluştu, bazı komutanlara yönetilen suçlamalar beni ikna etmiyordu. Fakat o sıralarda meseleyi kendi arkadaşlarımıza dahi anlatmakta güçlük çekiyorduk. Onlara, ‘Bunlar ordu içinde yuvalandılar, vakti saati geldiğinde oradaki silahları millete doğrultabilecek karakterde olan bir örgüttür’ derdim İnanmazlardı. Tabii bunları kalkıp meydanlarda açık açık söyleyebilecek noktada değildik. Sadece bunlar özel toplantılarımız, görüşmelerdi. Şimdi bu ortaya çıkınca o dostlar gelip ‘Haklıymışsın.’ demeye başladılar. Ama hâlâ inanmayanların olduğunu da biliyorum.

- Her şeye rağmen bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin.

- Bu katillere hala masumiyet atfetmek, gayretullaha dokunur. Zalime merhamet etmek, mazluma zulümdür. Bunu şimdi yapmazsak yarın benzer başka sapkınlıklarla uğraşmaya devam ederiz. 

- Bu salondan ilan ediyorum, şu saatten sonra, Pensilvanya’daki şarlatanın, terörist başının hezeyanlarına kulak vermeye devam eden herkes başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir.

- Biz ikaz görevimizi yıllardır yerine getirdik. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet diye de bunu tanımladık, tarif ettik. Bundan sonra artık tabanı ibadet de bile çekinmeye başlıyorum. Niye? Çünkü o görevi yerine getirmekte bile endişe edenler var. Aklını ve iradesini Allah’a değil Amerika’da yaşayan bir faniye ipotek eden kişi itikadi olarak yanlış yoldadır. 

- Bu yapının mayasında ikiyüzlülük olduğu için pişman olduklarını söyleyenler konusunda ciddi tereddütlerimiz var. Gerçekten pişman mı oldular? Yoksa içinde bulundukları ihanet şebekesinin alameti farikası haline dönüşen riyakarlık içindeler mi? Anlamakta zorlanıyoruz. Elbette asıl olan beyandır diyeceğiz. Ama hiç kusura bakmasınlar bu tür kişilere karşı gardımızı da sonuna kadar indirmeyeceğiz.

- Türkiye’nin, yaşadığı bu tecrübeden yola çıkarak her alanda olduğu gibi dini hayat, dini müesseseler konusunda da kendine çekidüzen vermeye ihtiyacı vardır. 100 bin gibi bir kadroya sahip olan diyanet camiamız, artık bu işi üstü örtülü götürmemelidir.

ERDOĞAN GENELKURMAY KARARGAHINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde hedef olan Genelkurmay Başkanlığını ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın bando takımınca karşılanan Erdoğan için sıkı emniyet tedbirleri dikkat çekti. Erdoğan ziyaretin ardından Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ı kabul etti.

'Gün hesap günü'

KELİME-İ TEVHİD'İ PARÇALADILAR

Tarihinde ilk defa tek bir gündem maddesiyle toplanan Din Şurası’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, FETÖ’nün 40 yıldır bu topraklarda din görüntüsü altında fitne-fesat tohumu ektiğini söyledi. Örgütün ikiyüzlülüğüne dikkat çeken Görmez, özetle şunları kaydetti:

- Örgüt kendi meşrebini yıllarca ‘ılımlı İslam, Protestan Müslümanlık, dinler arası diyalog ve benzeri ambalajlarla sunarken, 15 Temmuz gecesi giriştiği ihanet ile görünür meşrebi ortaya çıkmıştır.

- Bunlar, Allah’ın ayetlerini, Resul-i Ekrem’in hadislerini, ulemanın hikmet ve irfan erlerinin bilgi mirasını kendi gizli emel ve gayeleri için araç olarak kullanmıştır. Gözlerimizin önünde dini cemaat taklidi yapan bir Truva atı, dini, cemaatleşmeyi, hayır faaliyetlerini istismar ederek şer güçlere hizmet etmiştir.

'Gün hesap günü'

- Diyalog adına ortak bir dini teoloji veya dini kültür birliği oluşturma çabası kabul edilemez. Hele bunun için kelime-i tevhid parçalanarak, Hazret-i Muhammed’in risaleti görmezden gelinerek bir ilişki geliştirilemez.

- Örgüt elebaşlarını imam, kendisini de kâinat imamı olarak isimlendiren bu kişi, ‘Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüştür’ hükmünce muamele görmelidir. Bir gecede topyekûn millete bomba yağdıran, masum insanları katleden bir örgütün ne İslam’la ne de insanlıkla bir ilişkisi olamaz.

- Diyanet ve ilahiyat camiası olarak bunu oldukça geç idrak etmenin derin teessürü içindeyiz. Bu örgüt karşısında dini ve akademik suskunluğun bir açıklaması olamaz.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AB'YE: DÜRÜST OLUN

Darbe girişiminin ardından hükümetin değil, darbecilerin yanında yer alan Avrupa, 19 gün sonra Türk hükümetini hatırladı. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Dışişleri Konutu’nda ağırlandı. “AB’nin ve birçok Avrupa ülkesinin, siyasetçilerin ve özellikle de basının bugüne kadarki yaklaşımları son derece negatifti” vurgusu yapan Çavuşoğlu, “Biz, ‘Bizim tarafımızda olun’ demiyoruz. Doğru ne ise o. Objektif ve dengeli olun. Dürüst olalım” mesajı verdi.

'Gün hesap günü'

Jagland ise konuşmasında darbecilere destek çıkarak, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan en önemli maddelerden biri masumiyet karinesidir” dedi. Daha sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşen Jagland, “Türkiye’de Meclisin ve siyasi partilerin halkla beraber bu darbe girişimine karşı nasıl ayakta durduklarını görmek çok etkileyici” diye konuştu. Jagland, Meclisin bombalanan ve hasar gören bazı bölümlerini de gezdi.

BAHÇELİ PAZAR GÜNÜ YENİKAPI'DA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne katılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davet ettiği Bahçeli, dün Başbakan Yıldırım’ın da kendisini aramasının ardından “Geliyorum” dedi. Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: “Hainlere ve hasım odaklara karşı Türkiye’nin safında duracak, 79 milyonu, katılımcı devlet ve siyaset adamlarıyla birlikte kucaklayacağım. Ümitsizliği aşmak, tereddütleri silmek, birlik ve beraberliği canlı tutmak, yeni bir talih ve tarih kapısı açmak için Yenikapı’da bulunacağım.”

'Gün hesap günü'

"GÜLEN, USAME BİN LADEN'DEN DAHA TEHLİKELİ"

AB Bakanı Ömer Çelik, Fetullah Gülen’in Usame bin Ladin’den daha tehlikeli bir örgüt lideri olduğunu belirterek, “Bunlar sinsi bir yapı, yeri geldiğinde tanklarla, F-16’larla kendi milletine bile silah çekiyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...