İspat eden geri dönecek

Düzenleyen:
İspat eden geri dönecek

GÜNDEM Haberleri

Kamudan atılanlar, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ ile ilişkilerini kestiklerini ispat edemezlerse işlerine geri dönemeyecek.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Kamudaki FETÖ’cülerin temizlenmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu örgütle ilgisi olmamasına rağmen yanlışlıkla görevden alınan kamu çalışanlarının bulunduğunu gündeme getiren AK Partililere, Başbakan Binali Yıldırım, “Biz intikam peşinde değiliz, ama merhametin de esiri olmayacağız. İşimiz zor, ummadığımız insanlar FETÖ’nün bir numaralı adamları çıkıyor” dedi.

FETÖ’cülerin ayıklanması konusunda ‘Kılı kırk yaran’ hükümet, bu konuda mağduriyet yaşayanları ilerleyen süreçte yeniden göreve iade etmeyi planlıyor. Bunun için her bakanlık kendi bünyesinde bir komisyon kurdu. Bu komisyonların hazırladığı listeler Başbakanlıktaki bir havuzda toplanacak. Hükümet kaynakları, “Mağdur olduğunu düşünen varsa, çalıştığı kurumun bağlı olduğu bakanlığa başvuru yapılabilir. Hangi yolla, açığa alınmışlarsa, aynı yolla göreve dönebilirler. Ama FETÖ ile bağı olmadığını ispat etmeleri lazım. Çünkü biz elimizdeki bilgi belge ve güvenlik raporlarına göre karar veriyoruz. Örneğin 17-25 Aralık’tan sonra ısrarla bu yapının dernekleri, vakıfları veya bankasıyla ilişkisini kesmemişse, şimdi de gelip hâlâ benim FETÖ’yle bir ilgim yok derse bu kabul edilmez” ifadelerini kullandı.

B TAKIMI ENDİŞESİ

Öte yandan, açığa alınan veya kamu ile ilişiği kesilenlerin yerine yapılan atamalarda, bazı kripto FETÖ’cülerin yeniden kamuya sızmalarından endişe ediliyor. Bazı AK Partili kurmayların, hükümet nezdinde de dile getirdiği değerlendirmelerde “Özellikle üst düzey atamalarda çok dikkatli olunmalı.  FETÖ’nün A takımını görevden alırken B takımının göreve gelmesini önlemeliyiz. Bir süre önce cemaatle yollarını ayırdığını söyleyen eski bürokratlar şimdi kendisine görev verilmesi için kulis yapıyorlar” uyarısı yapılıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...