Darbeye giden ilk kurşun Hrant Dink’e

Düzenleyen:
Darbeye giden ilk kurşun Hrant Dink’e

GÜNDEM Haberleri

Savcı: 15 Temmuz Başarısız Darbe Kalkışması’na giden süreçte Hrant Dink cinayeti bu yolda bu amaç için atılan ilk kurşundur

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmasına ilişkin gözaltına alınan biri eski 2 jandarma görevlisi, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na önceki akşam sevk edildi. Şüphelilerden Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Dinç tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında ilk defa bir jandarma görevlisi tutuklanmış oldu. Dinç, hakimlik sorgusunda, suçlamaları kabul etmedi. Eski Uzman Jandarma Yusuf Bozca ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Ancak Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü olan Bozca, savcılığın itirazı üzerine mahkemece tutuklandı. Yusuf Bozca ifadesinde Dink cinayetinin FETÖ/PDY üyeleri tarafından organize edildiğini, cinayete göz yumulduğunu ve bu cinayetle 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin temellerinin atıldığını savundu. Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü’nün, tutuklanmasını istediği 2 şüpheliye ilişkin mahkemeye sevk yazısında da bazı tespitlere yer verildi. Sevk yazısında, “Hrant Dink cinayeti, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün şiddet içeren bir başlangıç eylemidir. Dink cinayeti eylemini gerçekleştiren bir kısım kamu görevlilerinin cinayetin işlenmesine nezaret ettikleri, eylemi gerçekleştirecek potansiyel şüphelileri ve eylemi gerçekleştirenleri bildikleri halde bu saikle Hrant Dink’in öldürülmesi eylemini engellememişler aksine suça iştirak etmişlerdir. Dink cinayetinden sonra silahlı terör örgütü mensuplarınca kadroların işgali ile birlikte FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı olmayan kamu personelinin tasfiyesi Ergenekon, Balyoz, Amirallere Suikast, Poyrazköy, Askeri Casusluk ve Fuhuş Kumpas soruşturmaları ile sağlanmıştır. FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütünce yapılan tasfiyeler ve kadrolaşmalardan sonra OdaTV, Şike, MİT Soruşturması, 17-25 Aralık kumpas ve darbe soruşturmaları yapılmış, sonucunda silahlı terör örgütünce nihai amacın sağlanmasının temini maksadıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasal düzeni cebir ve tehdit kullanarak 15 Temmuz Başarısız Askeri Darbe Silahlı Kalkışmasında bulunulmuştur. Darbe Kalkışması ile gelinen son noktada şüphelilerin eylemlerini sadece silahlı terör örgütüne yönetici ya da üye olmak, kasten öldürmeye iştirak olarak nitelendirmek hukuki tavsiyeden uzak olacaktır. Darbe Kalkışması’na giden süreçte Hrant Dink cinayeti bu yolda bu amaç için atılan ilk kurşun olması sebebiyle şüphelilerin eylemlerinin TCK’nın 309 / 1-2 maddesinde tanımlanan suç kalıbına uyduğu anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...