Cumhuriyet'in 1.250 derecede başlayan serüveni

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Cumhuriyet'in 1.250 derecede başlayan serüveni

Ekonomi Haberleri  / AA

Son günlerin en çok tartışmalı yatırım aracı altında üretim ara vermeden devam ederken, Darphane üretimin nasıl gerçekleştiğini merak edenler için kapısını basına açtı.

nbsp;Son günlerin en çok tartışmalı yatırım aracı altında üretim ara vermeden devam ederken, Darphane üretimin nasıl gerçekleştiğini merak edenler için kapısını basına açtı. Külçe altının 1.250 derecede eritilmesi ile başlayan yolculuğunu aşama aşama anlatan Genel Müdür Sadettin nbsp;Parmaksız'ın verdiği bilgilere göre Cumhuriyet altınına giden süreç, 24 ayar standart külçe altınlarının salı günleri Darphane'ye teslim edilmesiyle başlıyor. Külçe altın, döküm, hadde, doğrama, tolerans, tav ve baskı gibi üretim aşamalarından geçerek Cumhuriyet altını haline geliyor. Süreç üretilen Cumhuriyet altınlarının perşembe günü teslim edilmesiyle sonuçlandırılıyor. Kalite kontrolü yapılan Cumhuriyet altınları paketlendikten sonra talep sahiplerine veriliyor. Darphane'nin nbsp;haftalık ortalama 1.500 kilogram Cumhuriyet altını üretim kapasitesi mevcut. nbsp;

nbsp;Cumhuriyet'in 1.250 derecede başlayan serüveni

3 CUMHURİYET ALTININA ÇALIŞIYORLAR
Darphanenin altın üretim bölümünde 130 kişi çalışıyor. Bir çalışan ise aylık ortalama 1600 lira ücret alıyor. Bu da 3 Cumhuriyet altınına denk geliyor.



Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...