Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhracatçılardan yatırımcılara mektuplu tweetli 'korkma' mesajı

Düzenleyen:
İhracatçılardan yatırımcılara mektuplu tweetli 'korkma' mesajı

Ekonomi Haberleri

Darbe girişimi sonrası ‘Türkiye’ye yatırım yapan kazanıyor’ diye Twitter mesajı yayınladıklarını belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 65 bin ihracatçıya da müşterilerine göndermeleri için İngilizce mektup hazırladıklarını söyledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra yurt dışındaki gazetelerin ve dergilerin editörleri ile Türkiye'deki bütün misyon şeflerine ekonominin sapasağlam olduğunu ve hükümetin yanında olduklarını özetleyen bir mektup yazdıklarını bildirdi. Büyükekşi, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi, demokrasiye inandıklarını, seçilmiş hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını açıkladıklarını hatırlattı. Milletin, darbeye direnerek, bu tür terörist faaliyetlere prim vermeyeceğini ortaya koyduğunu ifade eden Büyükekşi, “18 Temmuz pazartesi günü 12 sivil toplum örgütü bir araya gelerek ‘Karanlıktan Aydınlığa’ diye bir basın toplantısı yaptık. Bunun dışında bir gün sonra da TBMM'de 520 sivil toplum örgütüyle darbeye karşı bir açıklama yaptık” diye konuştu.

‘850 BİN KİŞİYE ULAŞTIK’

Türkiye'den mal alan müşterilere ihracatla ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını ve mallarını çok seri şekilde alabileceklerinin garantisini verdiklerini dile getiren Büyükekşi, 65 bin ihracatçıya kendi müşterilerine göndermeleri için İngilizce mektup hazırladıklarını kaydetti. Darbe girişiminden sonra yurt dışındaki bütün sivil toplum örgütleri başkanlarına yazılar gönderdiklerini anlatan Büyükekşi, şöyle konuştu:

“Yurt dışındaki gazete ve dergi editörleri ile Türkiye'deki bütün misyon şeflerine ekonomimizin sapasağlam olduğunu ve hükümetimizin yanında olduğumuzu özetleyen bir mektup yazdık. Twitter'da İngilizce, Almanca ve Fransızca 'Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor' diye bir mesaj gönderdik ve yaklaşık 850 bin kişiye ulaştık. İhracatta taleple ilgili bir sıkıntı olmadı. Birtakım firmalar iptal etmeyi talep ettiler ama biz onlara hiçbir sıkıntı yaşanmayacağı ve üretimin devam edeceği konusunda garantiler verdik. Hiçbir aksaklık olmadı.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...