Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ev hanımı bileziğiyle borsaya açılacak

- Güncelleme:
Ev hanımı bileziğiyle borsaya açılacak

Ekonomi Haberleri

Yeni düzenlemeyle ev hanımları yastık altında tuttukları kıymetli madenleri teminat olarak göstererek kredili hisse senedi alıp satabilecek.

Bankalar ve PTT'ye altın satışı yetkisinin verilmesinin nbsp;ardından şimdi de altının teminat gösterilmesi suretiyle nbsp;hisse senedi alım-satımının önünü açılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yayımladığı yeni tebliğ taslağına göre, borsa aracı kurumları yatırımcıların altın, döviz ve kira sertifikalarını özkaynak olarak kabul ederek kredili işlem yapabilecek. Böylece yatırımcılar yastık altında tuttukları altın ve diğer kıymetli madenleri teminat olarak göstererek kredili hisse senedi alıp satabilecek. Özkaynak olarak kabul edilebilen araçların çeşitlendirilmesinin, aracı kurumların yatırımcı sayısını artırması, yeni yatırımcılara ulaşabilmesi ve işlem hacminin artması adına önemli bir araç olabileceğini düşünen uzmanlar, tasarruflarını altın olarak değerlendiren, atıl nakit parası olmasa da borsada gördüğü fırsatları değerlendirmek isteyen yatırımcıların bu sayede borsada işlem yapabileceklerini kaydediyor. Yayımlanan tebliğ taslağında altın dışında özkaynak olarak kabul edilebilecek diğer araçlar ise şöyle sıralandı: "Nakit olarak Türk Lirası ve konvertibl döviz, sermaye piyasası aracı olarak ise işlemlere konu olabilecek sermaye piyasası araçları listelerinde yer alan sermaye piyasası araçları, yatırım fonu katılma belgeleri ile borsada işlem görmek kaydıyla kamu borçlanma araçları, özel sektör borçlanma araçları, varlığa dayalı menkul kıymetler, varlık teminatlı menkul kıymetler, kira sertifikaları ve Kurulca uygun görülecek diğer sermaye piyasası araçları..." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...