Erbil’e direkt uçuş başlıyor

Düzenleyen:
Erbil’e direkt uçuş başlıyor

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz dönemde Türkiye’de iş yapacak Iraklı iş insanlarına vize kolaylığı sağlanması konusunda atılan adıma yönelik önemli bir gelişme daha yaşanıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Müjdesi Türk Hava Yolları (THY) tarafından temmuz ayı sonunda verilen Gaziantep-Erbil arası direkt uçuşlar yarın başlıyor. Bilet fiyatlarının yaklaşık 565 TL (188 Dolar) olması beklenen direkt uçuşlar pazartesi ve cuma olmak üzere haftada iki gün yapılacak. Uçuşlar Gaziantep’ten gece 01.05’te, Erbil’den ise 03.30 ‘da gerçekleşecek. Iraklı iş adamlarına sağlanan vize kolaylığı çalışması Dışişleri Bakanlığı ve TİM’in protokolü ile hayata geçirileceği belirtilmişti. Söz konusu jet vizenin alınabilmesi için Iraklıların ticari anlamda bazı şartları yerine getirmiş olması beklenecek. Iraklı iş insanlarının söz konusu sistemden yararlanabilmesi için ilk olarak ihracatçı birliklerine üye ihracatçı firma tarafından davet edilmiş olması gerekiyor. Bunun yanı sıra söz konusu Iraklı iş adamlarını davet edecek Türk ihracatçıların 2013’ten bu yana en az 250 bin dolarlık ihracat yapmış olması ile geçtiğimiz yıl Irak’a asgari 100 bin dolar ihracat yapmış olması gerekiyor. Bu firmalar her ay en fazla 3 firmayı davet edebiliyor. 2015 yılında Irak’a 1 milyon doların üstünde ihracat yapan firmalar ise her ay Irak’tan 5 firmayı davet edebilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...