Hedef 4 mevsim turizm

Düzenleyen:
Hedef 4 mevsim turizm

Ekonomi Haberleri

Jet krizinin ardından Rusya ile normalleşme ile olumsuzluğu atmaya çalışan turizme darbe girişimi de darbe vurdu.

Damla Peker ANKARA

Rusya ve İsrail ile gelişen ilişkilerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haftaya gerçekleştireceği Rusya ziyareti turizm sektörü için yeniden umutları artırdı. Erdoğan- Putin görüşmesinden gelecek olumlu mesajlar özellikle eylül, ekim ve kasım aylarını içeren 3 aylık dönemde sektör için can suyu olacak.

ARAP KRUVAZİYER SEFERİ

Diğer taraftan geçen yıla oranla yüzde 35 seviyelerinde düşüş yaşayan sektörün acil önlemlere ihtiyaç duyması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı da çalışmalarını arttırdı. Kısa vade atılacak önemli adımlardan biri yaklaşık 3 milyon Arap turist. Çalışmalarını da bu yönde hızlandıran Bakanlık, Arap ülkelerinden Türkiye’ye kruvaziyer seferleri başlatacak. Ayrıca yatırım garanti poliçesi çalışması kapsamında karşılıklı yatırımcıların yatırım güvenliğini sağlayacak altyapı oluşturulacak. Bakanlık, Türkiye’nin sadece yaz turizmiyle tanınmaması için “4 mevsim Turizm” tanıtım faaliyetlerine başladı. Bu kapsamda kültür, spor, sağlık, eğitim, gastronomi ve kış turizmi kapsamında sektörü teşvik edecek. Sadece Rusya için değil ABD, Latin Amerika, Çin ve Japonya’da da tanıtım faaliyetlerini sürdürecek.  

DALAMAN'A GELEN TURİSTLERE "SU TAKI"

Rusya ile yaşanan kriz sonrasında, bu ülkeden Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen sezonun ilk Rus turist kafilesi törenlerle karşılandı. İlk sürpriz, uçağın piste inişinin ardından 'su takı' oluşturulmasıyla yapıldı. Yolcular, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne giriş yaptıktan sonra da çeşitli ikramlarla ağırlandı. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, uzun süredir Rusya'dan bekledikleri ilk uçağın Kazan kentinden Dalaman'a 220 yolcusuyla geldiğini söyledi. Sonraki günlerde Samara, Ufa ve Perm kentlerinden de Dalaman'a uçak seferleri düzenleneceğini belirten Güvenç, 2017'de Dalaman olarak 200 bin Rus turistle rekor kırmak istediklerini söyledi. Kazan'dan Dalaman'a gelen Rus turistler ise bölgeyi çok sevdiklerini dile getirerek, Türkiye'ye gelebilmek için tatil planlarını ertelediklerini belirtti.

"İZMİR'E DOYAMAZSIN" KAMPANYASI

İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) öncülüğünde hazırlanan “İzmir'e Doyamazsın” kampanyası 1 Ağustos’ta başladı. Farklı mecralarda yürütülecek kampanya, kentin iç turizmden aldığı payın artırılmasını hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığını yaptığı İZTAV, İzmir’in kültürünü, tarihini, denizini ve lezzetlerini keşfetmeyenleri kentle tanıştırmayı amaçlayan kampanya ile özellikle 9 günlük Kurban Bayramı öncesinde tatil planı yapanlara ulaşmayı planlıyor. "İzmir’e Doyamazsın" kampanyası kapsamında ulusal TV’ler, radyolar, gazeteler, dergiler, internet siteleri, sosyal medya ve outdoor uygulamaları gibi birçok mecrada duyurular gerçekleştirilecek. Kentin güzelliklerine, tarihine, lezzetlerine, değerlerine vurgu yapılarak hoşgörülü, huzurlu yaşamı tüm Türkiye’ye anlatılarak, yerli turistin seyahat rotalarında İzmir'in ilk sıraya yükseltilmesi hedefleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...