Hüseyin Avni Mutlu adliyeye sevk edildi

Düzenleyen:
Hüseyin Avni Mutlu adliyeye sevk edildi

GÜNDEM Haberleri

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında olduğu bir grup emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında olduğu 11 kişi adliyeye sevk edildi. Mutlu, 26 Temmuz'da Üsküdar Salacak'taki evinde yapılan arama sonrasında gözaltına alınmıştı.

31 Mayıs 2010'da İstanbul Valiliği'ne atanan Mutlu, 15 Eylül 2014 Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine atanmıştı. Mutlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 246 mülki amir arasında yer alıyordu.

 

FETÖ DERSHANELERİNE PARA AKTARMAKLA SUÇLANIYOR
İddiaya göre valilik bünyesindeki SODES projesi kapsamında 500 yoksul çocuğun eğitim masraflarını karşılamak için Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nca 500 bin lira ödenek çıkarıldı. Projede görev alan emniyet içindeki FETÖ'ye bağlı polis ve emniyet amirleri, yaklaşık maliyet çıkarmayıp, idari ve teknik şartname hazırlamadı. Daha uygun teklif veren başka dershaneler olmasına rağmen ihale 425 bin lira bedelle ruhsatsız olan ve şartnameye uymayan FETÖ bünyesindeki Kardelen Pratik SBS dershanesine verildi. Para, ihale dokümanı hazırlanmadan, maliyet çıkarılmadan, ilan işlemleri yapılmadan ve açık ihaleye çıkılmadan mevzuata aykırı biçimde doğrudan FETÖ'nün dershanesinin hesabına aktarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...