Afganistan'da turist konvoyuna saldırı

Düzenleyen:
Afganistan'da turist konvoyuna saldırı

DÜNYA Haberleri

Taliban, Herat kentinde ordu birliklerinin eşlik ettiği yabancı turist konvoyunu pusuya düşürdü. Saldırıda en az altı kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Afganistan'da yabancı turistlerin yer aldığı bir gruba saldırı düzenlendi. Taliban güçlerinin, ordu birliklerinin korumasında ilerleyen turist konvoyunu batıdaki Herat eyaletinde vurduğu bildiriliyor.

Herat vilayet sözcüsü Cilani Ferhad, "Konvoy Taliban tarafından pusuya düşürüldü. Turist grubu Bamiyan'dan Herat'a doğru ilerliyordu" dedi.

En az altı kişinin yaralandığını aktaran ordu sözcüsü Necibullah Necibi, pusuda yaralananlar arasında beş turist ve aracın Afgan şoförünün bulunduğunu söyledi.

Turist grubunda hangi ülkelerden insanların yer aldığı halihazırda bilinmiyor.

Sarp dağların arasından geçen yollar nedeniyle Afganistan'da benzer saldırılar daha önce de gerçekleşti. Taliban ve diğer silahlı gruplar turistleri rehin alıyor veya öldürüyor.

Taliban henüz saldırıyı resmen üstlenmiş değil. Taliban, Ramazan ayından bu yana Afganistan'daki saldırılarını artırmış durumda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...