Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu, Yenikapı'ya gidecek mi?

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu, Yenikapı'ya gidecek mi?

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılma ihtimali doğdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, “Kendileri yarın ekipleriyle bir araya gelerek bu konuyu değerlendireceğini ama her halükarda ciddi bir katılım sağlayacaklarını belirtti” dedi.

Hotar, AK Parti İzmir milletvekilleriyle beraber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yapan Hotar, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ziyaretinde bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Bu ziyaretin amaçlarımızdan bir tanesi ülkemizin yaşadığı bu FETÖ örgütü girişmesine, işgaline karşı Genel Başkanın duruşuna teşekkür etmekti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de mitingi var. Bu mitinge katılım konusunda karşılıklı olarak bilgilendirmelerde bulunduk. Yenikapı’da demokrasi mitingi var. Milletimizle beraber vatan, bayrak, devlet için bu dik duruşa karşı taçlandırma adına hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Sayın Başbakanımızın hem Sayın Bahçeli’nin katılacaklarını açıkladıkları bir mitingimiz var. Bu mitinge Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katılımı konusunda bizde kendi adımıza bir davette bulunmuş olduk. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Sayın Başbakanımız bu daveti yapmışlardı. Kendileri de yarın ekipleriyle bir araya gelerek bu konuyu değerlendireceğini ama her halükarda ciddi bir katılım sağlayacaklarını belirtti” dedi.

"TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Olağanüstü bir dönem yaşadığını belirten Hotar, darbe metninin medya mensubuna okutulduğunu hatırlatarak, “Bu bile ne kadar acz içinde olduklarının göstergesi. Buna karşı bu duruşu gösteren tüm partilerimize, tüm halkımıza, öncü olan tüm genel başkanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mitinge AK Parti’den katılım olup olmayacağına ilişkin soruya Hotar, “Bu tür mitingleri hangi parti yaparsa yapsın destekleme kararı aldık. Bu mitingler demokrasiyi destekleme adına, milletin birliği, beraberliği adına yapılan mitingler olduğu sürece AK Parti olarak en üst düzeyde destekleme kararı aldık. Benimle beraber tüm vekillerimiz katılmış olacak” yanıtını verdi.

Bir başka soru üzerine Hotar, “Sayın Başbakanımız, daha önce Sayın Kılıçdaroğlu’nu ziyaret emişti. Tabii ki Sayın Başbakan ve Sayın Genel Başkan düzeyindeki ilişkileri biz belirleyemeyiz. Biz kendi adımıza, Sayın Başbakanımızın o da bilgileri dahilinde Sayın Genel Başkan’ın bir İzmir vekili olduğu için Sayın Başbakanımızın selamıyla ziyaret etmiş olduk” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...