Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koç'a rekor ceza

Düzenleyen:
Koç'a rekor ceza

Ekonomi Haberleri

Koç Holding, 2011-2012 dönemleri için toplam 79 milyon TL vergi cezası kesildiğini duyurdu.

Koç Holding'e toplam 79 milyon lira vergi cezası tebliğ edildi.

Koç Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayınlanan özel durum açıklamasında, "Şirketimize tebliğ edilen raporlardan anlaşıldığı kadarıyla, 2011 ve 2012 hesap dönemleri için 37 milyon lira vergi aslı, 42 milyon lira vergi ziyaı cezası olmak üzere toplam 79 milyon lira talep edilmiş olup, talep edilen vergi aslı üzerinden ayrıca gecikme faizi de hesaplanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

KARAR TEBLİĞ EDİLDİ

Açıklamada, 2011 ve 2012 mali yılları ile ilgili olarak şirket nezdinde yürütülen vergi incelemesi sonucunda, Vergi İnceleme Raporları ile 22 Ağustos 2016 tarihi için tarhiyat öncesi uzlaşma davetinin şirkete tebliğ edildiği bildirildi.

Vergi inceleme raporlarında iştirak satışından kaynaklanan zararlar başta olmak üzere muhtelif uygulamaların eleştiri konusu yapıldığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"UZLAŞMA DAHİL TÜM YASAL HAKLARIMIZ KULLANILACAKTIR"

"Söz konusu vergi inceleme raporları dayanak gösterilerek yapılacak olası tarhiyat ve cezalara karşı, mevcut düzenlemelerdeki ve halen TBMM'de yasalaşma surecinde bulunan kanun tasarısının yasalaşması ile sağlanabilecek olan uzlaşma dahil bütün yasal haklarımız kullanılacaktır.

Konu ile ilgili gelişmeler, özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...