'Herkesin Türkiye'deki gerçekleri bilmesi gerek'

Düzenleyen:
'Herkesin Türkiye'deki gerçekleri bilmesi gerek'

GÜNDEM Haberleri

​Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin Bosna Hersek-Türkiye ilişkileri özelindeki yansımalarını değerlendirdi.

Terörle mücadelenin tek bir ülkenin yapabileceği bir şey olmadığını söyleyen Erginay, terör konusunda uluslararası toplumun ortak hareket etmesi ve ortak mücadele vermesi gerektiğini ifade etti.

Büyükelçi Erginay, Türkiye'nin Bosna Hersek'le de terör konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduğunu ve kendileriyle dayanışma içinde terörle mücadelede işbirliği yaptığını kaydederek "İşbirliğimiz sürüyor. Tabii ki somut adımlar konuşuldu. Terörle mücadele çok kapsamlı bir olgu. Bunları somuta indirgemediğiniz sürece bu mücadele havada kalır. Dolayısıyla mücadele her boyutuyla devam edecek." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişiminin başladığı saatlerde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic'in açıklama yaparak Türkiye'ye desteğini dile getirdiğini hatırlatan Erginay, Bosna Hersek'in Türkiye'ye dostluğunu en somut şekilde, ülkenin tüm yönetim kademelerinin gösterdiğini ifade etti.

Eginay, Türkiye'deki her terör eyleminin ardından Bosnalı makamlardan destek gördüklerini belirterek "15 Temmuz kalkışmasından sonra da bunu en güçlü şekilde hissettik. Sadece devletten değil, sadece yönetimlerden değil, bunu insanlardan, sivil toplum kuruluşlarından, Bosna Hersek halkının tümünden görüyoruz. Bu, bizim için çok değerlidir." dedi.

Hem 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hem de sonrasındaki gelişmeler konusunda Bosna Hersek'teki devlet yetkililerini, kurumları, düşünce kuruluşlarını ve medyayı basın toplantıları, sohbetler ya da mülakatlarla bilgilendirdiklerini aktaran Erginay, "Herkesin Türkiye'deki gerçekleri bilmesi ve doğru bilgiye ulaşması gerekiyor. Dolayısıyla biz de bunu gerçekleştiriyoruz. Bunu sadece ben veya büyükelçiliklerdeki arkadaşlarım değil, buradaki kurum ve kuruluşlarımıza mensup bütün arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz." diye konuştu.

Bosnalı üst düzey yetkililer, tatil için Türkiye'yi seçti

Erginay, Türkiye'de yaşananların ardından da Bosna Hersek'teki Türkiye ile bağlantılı tur şirketlerinin tüm seyahatlerini sürdürdüğüne işaret ederek "Tüm rezervasyonlar geçerliliğini korumuştur. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Bosna Hersek Federasyonu'ndan üst düzey bir yetkilinin de darbe girişiminin olduğu gece Bursa'da olduğunu ve olan bitenden basın aracılığıyla haberdar olduğunu anlatan Erginay, bu yetkilinin 16 Temmuz sabahı ise programında hiçbir değişiklik yapmadan Antalya'ya gidip tatilini sürdürdüğünü belirtti.

Büyükelçi Erginay, "Devlet düzeyindeki üst düzey bir yetkili de tatilini geçirmek üzere Türkiye'ye gidecek. Dolayısıyla bütün bunlar çok güzel mesajlar ve Türkiye ile bu bağlamda da dayanışmanın çok güzel örnekleri. Kendilerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...