Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çiçek'ten CHP'ye Kamer Genç yazısı

/ Kaynak: AA
Çiçek'ten CHP'ye Kamer Genç yazısı

Politika Haberleri  / AA

TBMM Başkanı Çiçek, CHP'li Kamer Genç'in, Bakan Fatma Şahin'e yönelik sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yazı göndererek, gereğinin yapılmasını istedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazı göndererek, Meclis'in saygınlığı dikkate alınarak gereğinin yapılmasını istedi.
Çiçek, CHP Grup Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan konuşmalarda TBMM İçtüzüğü'nün 67. maddesine aykırı bir şekilde ifadelerin yer aldığı tutanaklardan oluşan bir klasörü, 27 Şubat'ta CHP Grubu'na da gönderdiğini belirtti.
Burada, böyle bir yazıyı kaleme almaktan ciddi şekilde rahatsızlık duyduğunu ifade ettiğini anımsatan Çiçek, ''Ekinde yer alan örneklere atfen, kullanılan ifadelerin milli mücadeleyi yürüten Gazi Meclise yakışmadığı, Meclis ve siyaseti yaraladığı, ayrıca Meclis'in, milletvekillerinin ve genel olarak siyaset kurumunun halk nezdindeki itibarını zedelediğini ifade etmiştim. Ayrıca Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda hakaret, kaba ve yaralayıcı sözlerden kaçınılmasını teminen uygun göreceğiniz yol ve yöntemle çaba göstereceğinize inancımı da dile getirmiştim'' dedi.


Kınanması gereken bir husus
Çiçek, hakaret içeren kaba ve yaralayıcı sözler kim tarafından, kime söylenirse söylensin kınanması gereken bir husus olduğuna işaret ederek, yazısında şunları kaydetti:
''Sizin de böyle düşündüğünüze inanıyorum. Ancak Genel Kurul'da kullanılan ifadelere bakıldığında aradan geçen süre zarfında maalesef olumlu bir gelişme olmadığı, özellikle de grubunuza mensup bir milletvekilinin kaba, çirkin, yaralayıcı ve asla tasvip edilmeyecek ifadeler kullanmayı alışkanlık haline getirdiği görülmektedir.
İlgili milletvekilinin Genel Kurul'un 25 Nisan 2013 tarihli 97. birleşiminde, Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesine İlişkin Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin'e yönelik ifadeleri ile iş daha da ileri boyutlara ulaşmıştır. Olayın hemen akabinde yapmış olduğum açıklama ile kullanılan ifadeleri kınamış ve Genel Kurul'un disiplin cezası verilmesi yönündeki hassasiyetine katıldığımı, bu kararından dolayı da Genel Kurulu tebrik ettiğimi ifade etmiştim. Ancak İçtüzük'te yer alan disiplin hükümlerinin ve birleşimleri yöneten başkanvekillerinin ikazlarının, hakaretleri, kaba ve yaralayıcı nitelikteki konuşmaları maalesef engelleyemediği ortadadır. Konunun önemi ve Meclis'in saygınlığına verdiği zarar dikkate alınarak gereğinin tayini takdirlerinize sunuyorum.''

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...