Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avusturya'nın 'Türkiye' çağrısına AB'den cevap!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avusturya'nın 'Türkiye' çağrısına AB'den cevap!

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker, "AB'nin, Türkiye'yi üyeliğe almayacağı mesajı vermesi ağır bir hata olur" dedi.

AB Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker, AB'nin, Türkiye'yi üyeliğe almayacağı mesajı vermesinin ağır bir dış politika hatası olacağını vurguladı.

AB Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker, Türkiye'ye AB kapılarının kapanmasının ağır bir dış politika hatası olacağını bildirdi.

Juncker, Alman Birinci Kanalı ARD'ye yaptığı değerlendirmede, halihazırdaki duruma göre Türkiye'nin AB'ye üye olmayacağını iddia etti. Juncker, ayrıca idam cezasının gelmesi durumunda bunu müzakerelerin sonlandırılması anlamına geleceği uyarısında bulundu.

YARARLI OLMAZ

Komisyon Başkanı, şu anki durumda ne olursa olsun AB'nin, Türkiye'yi üyeliğe almayacağı mesajı vermesinin ağır bir dış politika hatası olacağını vurguladı.

"Avusturya'nın Türkiye ile müzakereler durdurulsun" çağrısından farklı düşündüğünü belirten Juncker, ''Türkiye ile müzakerelerin tek taraflı olarak sona erdirilmesinin yararlı olacağını düşünmüyorum. Bu böyle olmaz. Müzakerelerin durdurulması için tüm üye ülkelerin oybirliğiyle karar almalı. Ben şu anda üye ülkelerde böyle bir birliktelik görmüyorum.'' dedi.

KOŞULLAR BELLİ

Juncker müzakerelerin seyri konusunda her şeyin olabileceğini belki de Türkiye'nin, müzakereler sonucuna göre AB üyesi olup olmamayı yeniden değerlendirebileceğine işaret etti.

AB Komisyon Başkanı Juncker, AB üyeliği için koşulların belli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''İnsan hakları veya Terörle Mücadele Yasası konusundaki duruşumuzdan uzaklaşamayız. Terörle Mücadele Yasası gazetecilerin, akademisyenlerin ve diğerlerinin hapse atılması konusunda istismar edilemez. Bu bizimle böyle olmaz.''

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...