Uyarı levhaları kalkıyor

/ Kaynak: İHA
Uyarı levhaları kalkıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklanması ve yıllardır bu gerçeğin değişmemesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü keskin cezalara hazırlanıyor.
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG ) Samsun İl Temsilcisi Mustafa Koldere yaptığı basın açıklamasıyla tüm sürücüleri yeni düzenlemeye karşı uyardı. Sürücülerin trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının geliştirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düğmeye bastığını kaydeden KTYG İl Temsilcisi Mustafa Koldere, karayolları ve şehir içinde hız sınırını aşan sürücülere artık seyir halinde ceza kesileceğine dikkat çekti.
Seyyar radar uyarı levhalarının kaldırılarak artık hız ve hıza bağlı olan kural ihlallerinin MOBESE kameralarıyla tespit edileceğini söyleyen Koldere; "Sürücülerin trafik kural ihlallerini önemli ölçüde azaltacağını düşündüğümüz bu ceza sistemini destekliyoruz ancak bu sistemin adil olması hiç kuşkusuz karayolları trafik uyarı levha ve işaretlerinin tam donanımlı olmasıyla mümkündür. Türkiye'de karayolları üzerinde seyir halindeyken belirli hız sınırı olan ancak bu hız sınırıyla ilgili herhangi bir uyarı levhasına rastlanmayan bazı noktalar olduğu da bir gerçek. Buna göre yol üzerinde bulunması gereken hız uyarı levhalarının eksikliği ile ilgili bir çalışma yapılıp eksik levhalar tespit edilerek yerine konmalı" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...