Altın fiyatı fırladı düğünlerin takısı Türk Lirası oldu

Altın fiyatı fırladı düğünlerin takısı Türk Lirası oldu

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarının 4 gün süren yükselişi sonucu çarşamba günü 132.5 TL ile tarihi zirveyi görmesi, düğün mevsiminde vatandaşı altın takmak yerine nakit paraya yöneltti.

Altın fiyatlarında zirvenin yaşandığı çarşamba günü Kapalıçarşı’da gramı 132 - 132.5 TL’den alıcı bulan altın fiyatları dün 131 TL’nin üzerinden işlem gördü. Düğünlerin vazgeçilmezi çeyrek altın  215 TL’den satılırken, Cumhuriyet Ata Lira 880, yarım altın ise 431 liradan satıldı. Yaz aylarında artan düğün, doğum ve sünnette çeyrek ya da gram ve yarım gram altın hediye eden vatandaşlar da fiyatlardaki yükselişten sonra nakit para takmaya başladı. Kapalıçarşı’daki Modern Alyans’ın sahibi Atilla Saraç “Vatandaş düğünde para takmayı tercih ediyor” dedi. İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Köksal ise “Altının onsu son 2 yılın en yüksek seviyelerine yaklaşırken içeride de gram altın 132 lira ile zirveyi test etti. Ons altın fiyatı yılbaşından bu yana yüzde 30 artarken, gram altın dolar/TL’nin de etkisiyle yüzde 32 değer kazandı. Altın fiyatlarında yaşanan bu yükseliş daha devam edebilir. Düğün mevsiminde yaşanan bu artış tüketiciyi pek memnun etmezken, düğünlerde altın yerine para takılmaya başlandı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...