Dolandırıcıların OHAL ve FETÖ fırsatçılığına emniyetten uyarı!

Düzenleyen:
Dolandırıcıların OHAL  ve FETÖ fırsatçılığına emniyetten uyarı!

GÜNDEM Haberleri

Manisa Emniyeti, asker ve polis üniforması giyerek OHAL’ı bahane edip evlerde hırsızlık ve telefon dolandırıcılığı yapanlara karşı vatandaşı uyardı.

15 Temmuz darbe girişimini fırsata çeviren dolandırıcılar yeni buldukları yöntemlerle vatandaşın cebine göz dikti. Kendisini, “Antalya valisiyim. Darbe girişiminde şehit olanların ailelerine yardım topluyorum” yalanıyla, il il dolaşarak iş adamlarını ve vatandaşları dolandıran İbrahim Küçükkeçeci isimli şahıs, Kars’ın Kağızman ilçesinde yakalandı. 28 suçtan aranan şahsın daha önce de İstanbul’da, “Belediye başkanıyım” diyerek ‘fakirlere yardım’ adı altında para topladığı ortaya çıktı. Otomobilinde çok sayıda telefon ve sim kartı ele geçirilen dolandırıcı tutuklandı. İzmir’de ise, bir inşaat işçisi, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi oldu. Darbeciler tarafından hesabından para çekildiğini ve yakalanabilmeleri için onların hesabına 20 bin TL yatırması gerektiğini söyleyen şahıslara M.A, ilk başta inanmadı. Dolandırıcıların eşinin gözaltında olduğunu ve sesini dinletmeleri üzerine korkuyla söylenenleri uyguladı. Parayı yatırdıktan sonra kandırıldığını anlayan 4 çocuk babası M.A., “Bu paranın 13 bin 500 TL’sini kredi kartlarımdan çekmiştim. Verebilecek durumum yok. Hayırseverlerin yardımını bekliyorum. Dolandırıcıların da bir an önce yakalanmasını istiyorum” dedi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...