Dini istismar edip himmet topladılar

Düzenleyen:
Dini istismar edip himmet topladılar

GÜNDEM Haberleri

FETÖ mensuplarının “Himmet listesini Hazreti Peygamber kontrol edecek” sözleriyle vatandaşlardan yardım topladığı ortaya çıktı.

Malatya’da FETÖ’ye üye olmak suçundan 10’u tutuklu, 11’i firari 33 sanığın yargılandığı davada itirafçı olarak ifade veren Mehmet Tanrıverdi, “Yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda himmet listesinde herkesin isminin olmasını, bu listeyi direkt ahirette Peygamber Efendimizin kontrol edeceğini, o gün geldiğinde listede ismi bulunmayanların pişman olacakları söylenerek herkesin parayla katkıda bulunması istedi. Toplantılarda bazı bayanların ellerindeki yüzükleri çıkarıp masanın üzerine bıraktıklarını gözlerimle gördüm” şeklinde konuştu. Yıldırım, satranç, müzik ve bilgisayar kursları gibi kurslarda valilikten proje karşılığında alınan paraların direkt “cemaat”e aktarıldığını ve 17 Aralık’tan sonra Malatya’da büyük bir çöküntü yaşadıklarını ve gelirlerin azaldığını ifade etti. Örgüt üyeleri her pazartesi akşamı toplanarak eğitim kurumları ve esnaftan topladıkları paraları nereye gönderecekleri hakkında bilgi alışverişi yaptıkları öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...