Camilerdeki Gülen kitapları toplatılıyor

Düzenleyen:
Camilerdeki Gülen kitapları toplatılıyor

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “FETÖ’nün günah galerisi” dediği kitaplarla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ayıklama operasyonu başlattı.

Damla Peker ANKARA
Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ/PDY ile ilişkili toplamda bin 112 personelini görevden uzaklaştırmasının ardından bu sefer de cami ve mescitlerdeki  kütüphanelerde bulunan Fethullah Gülen ve ona yakın yazarlara ilişkin kitaplıklar konusunda kapsamlı bir çalışma başlattı.  İl müftülüklerine camilerdeki kitaplık ve kütüphanelerde bulundurulması uygun olmayan kitapların belirlenerek ayıklanması konusunda talimat verildi.
Diyanet’e, FETÖ ile bağlantılı bazı yazarların kitaplarında ve yayınlarında din ile bağdaşmayan cümlelerin yer aldığı ve çıkarılan kitaplarda ayetlerin değiştirilerek halka dağıtıldığı bilgisi geldi. 81 il müftülüğüne resmî yazı gönderen Diyanet, özellikle FETÖ/PDY ilişkili kişilerce yazılan kitapların ve FETÖ/PDY ile ilişkili yayın evlerine ait bütün kitapların kitaplıklardan toplatılması istendi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...