FETÖ’nün hainliğini dünyaya anlatıyorlar

Düzenleyen:
FETÖ’nün hainliğini dünyaya anlatıyorlar

GÜNDEM Haberleri

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, ülke ülke gezerek 15 Temmuz’daki darbe girişimi konusunda uluslararası camiayı bilgilendiriyor.

İsmail Sonsuz ANKARA 
AK Parti, CHP ve MHP’li üyelerden oluşan heyetler, ilk olarak ABD, İngiltere, Fransa ve Belçika’da temas trafiği yürüttü.   Bu ülkelerin parlamento, senato ve güvenlik temsilcileriyle görüşen heyetler, “Türk demokrasisi, seçilmiş hükümeti, cumhurbaşkanı, halkı ve partileri hedef alındı. Buna karşın dünya kamuoyunda Türkiye’yle ilgili ciddi bir algı operasyonu yürütülüyor. Kimse darbe esnasında yaşananlardan bahsetmiyor” eleştirisini dile getirdi. Belgeler eşliğinde tehdidin boyutlarına dikkat çekilerek, ülke yönetimlerinden beklentiler dile getirildi. İktidar ve muhalefetin birlikte yürüttüğü temas trafiği sırasında OHAL tedbirleri de anlatıldı. Bu kapsamda, “İddia edildiği gibi demokrasi, kurumlar ve kişiler hedef alınmıyor; sadece darbecilere yönelik adım atılıyor” denildi. Komisyon Başkanı Taha Özhan öncülüğünde görüşmeler yapan heyet, ABD Savunma Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Bakanlığı ve BM’de yürüttükleri temaslarda, “11 Eylül sizin için neyse, 15 Temmuz da bizim için o” mesajı verdi. Görüşmelerde ABD’li yöneticilerin, darbeyle anılmaktan duydukları rahatsızlığı dile getirdiği bildirildi. Türk vekiller ise, “FETÖ’nün liderini teslim edin, ithamlardan kurtulun” dedi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...