Millî projelere FETÖ balyozu

Düzenleyen:
Millî projelere FETÖ balyozu

GÜNDEM Haberleri

Paralel generaller, stratejik projeleri engelledi, yurt dışından daha çok teçhizat alınmasını sağladı. Hainler, askerî ihalelerden de “himmet” payı alıp örgütü besledi

Buket Güven ANKARA 
Darbe girişimiyle tüm ülkeyi kana bulayan Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye askeri personelin, Türkiye’nin önemli savunma sanayi projelerini de esir aldığı tespit edildi. Millî imkânlara yönelen ve dışa bağımlılığını azaltmaya çalışan Türkiye’nin “Paralel” askerî personele takıldığı öğrenildi. Hem Kara Kuvvetleri hem Hava Kuvvetleri hem de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda karar verici konumunda olan FETÖ’cü generaller, Türk savunma sanayisinin gelişmemesi ve yurt dışından daha fazla teçhizat alınması için gayret gösterdi. Edinilen bilgilere göre; askeri projelerde karar makamında olan FETÖ’cü generaller, öncelikle millî savunma sanayisinin gelişmesinin önünde bir balyoz gibi durdu. Milli imkânları kullanmaktan kaçınan “Paralel” paşalar yurt dışından alınacak askeri teçhizat için de ellerini açık tuttular. Böylece Türkiye’nin ihtiyacından fazla siparişlerin verilmesinin önünü açtılar, bütçenin bir kısmının heba edilmesini sağladılar. 
SAVUNMADAN DA ‘HİMMET’ 
Kaynaklar; rakamsal büyüklükleri milyon, hatta milyar dolarlarla ölçülen bu askeri ihalelerde FETÖ’cü paşaların önemli rol aldığına dikkat çektiler. Söz konusu paşalar, ihalelerde rakamların belirlenmesinde de aktif olarak yer aldı. “Paralel” paşaların bu büyüklükteki askeri ihalelerden de “himmet” adı altında pay aldığına işaret edilirken, bu paraların Fetullahçı Terör Ögrütü’ne yollandığı kaydedildi. 
BAKAN ŞAŞIP KALMIŞTI
15 Temmuz sonrasında tutuklanan “Paralel” generallerin millî savunma sanayisini de nasıl ipotek altına aldığına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da şahit olmuştu. Bakan Işık, göreve başlamasının ardından aldığı brifingde bir helikopter motorunun 8,5 yılda yapıldığını öğrenmişti. Işık, motor yapımına özel sektörün de katılmasını istemişti. Bu talimat, düzenleri bozulan “Paralel” generallerde rahatsızlık oluşturmuştu. Şimdi savunma sanayisinin de sil baştan gözden geçirileceği kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...